Annonce
Trekantområdet

Efter brud på loven: Rusmiddelcenter ansætter en ekstra medarbejder

Først besluttede politikerne i Middelfart Kommune at spare kroner på et udslusningstilbud til unge misbrugere (pladser i de såkaldte halvvejshuse, red). En besparelse, der blev taget af bordet igen. Nu får området tilført flere resurser i form af en ekstra unge-behandler, der bliver ansat 25 timer om ugen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Rusmiddelcentret i Middelfart Kommune får i en periode tildelt flere medarbejderkræfter til at behandle det stigende antal unge, der henvender sig med misbrugsproblemer.

Nordvestfyn: Rusmiddelcentret i Middelfart Kommune får nu ekstra kræfter tilført, efter man siden omkring 1. november har oplevet en "ekstrem stigning" i antallet af henvendelser fra unge, der ønsker hjælp til at komme ud af misbrug.

Kommunen har været presset på at overholde den lovbestemte behandlingsgaranti. Det fortalte avisen i slutningen af november i forbindelse med artikelserien "De unge og stofferne".

Det fik dengang formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Kaj Johansen (S), til at reagere.

Forvaltningen har ifølge udvalgsformanden lagt en plan for, hvordan man tager hånd om det stigende antal unge.

Et af de skridt er ifølge Kaj Johansen, at Rusmiddelcentret får tildelt en ekstra medarbejder i en periode.

- Vi besluttede i udvalget, at der skulle opprioriteres med midlertidige kræfter, indtil vi overholder de behandlingsfrister, der er. De (forvaltningen, red) er stadigvæk usikre på, om presset er midlertidigt eller permanent, men nu prøver vi at sætte nogle flere resurser ind, siger Kaj Johansen.

Han glæder sig over, at Rusmiddelcentret har stor succes med at få fat i de unge og mener ikke, at der umiddelbart er noget, der taler for, at flere unge havner i misbrug. Det er snarere et tegn på, at flere unge end tidligere ønsker at komme ud af misbruget.

Løsning kan blive permanent

Rusmiddelcentret har tidligere oplyst, at mellem 10 og 12 unge om ugen i øjeblikket henvender sig med misbrugsproblemer, og at centret har omkring 50 unge tilknyttet ad gangen. Et tal, der er fordoblet på to år.

Konstitueret social- og sundhedsdirektør Per Rasmussen oplyser, at der i dag er tre unge-behandlere tilknyttet Rusmiddelcentret. I disse dage er man i fuld gang med at ansætte en ny medarbejder 25 timer ugentligt.

- Vi opretter stillingen for 12 måneder i første omgang. Det er klart, at hvis niveauet fortsætter til næste år, så må vi finde en permanent løsning. Man kan næsten håbe på, at søgningen bliver ved med at være sådan her, siger Per Rasmussen, der også glæder sig over, at flere unge banker på for at få hjælp til at komme ud af deres misbrug.

Han understreger, at kommunen er tilbage på sporet, hvor man overholder lovgivningen omkring behandlingsfristen på fjorten dage fra første henvendelse.

Middelfart Kommune har de seneste uger lukket ned for at tage unge fra andre kommuner ind. Det forventer man at åbne op for i starten af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce