Annonce
Læserbrev

Efter byrådsdebat: Ordvekslingen kan forekomme som det rene detalje-rytteri, men...

Når der tales om vækst i Hedensted Kommunes strategi, henvises der til ønsket om at tiltrække flere borgere. Der ligger for mig at se ikke en gold og værdiforladt "mere vil have mere"-strategi bag dette mål.

Læserbrev: På byrådsmødet 28. august under behandlingen af Hedensted Kommunes planstrategi udspandt der sig en dialog mellem SF's Torsten Sonne Petersen og undertegnede vedrørende emnet bæredygtighed.

Torsten Sonne ønskede, at der i kommunens strategi indføjes et mål om bæredygtig vækst, mens jeg på Venstres vegne argumenterede for at fastholde et mål alene om vækst.

Ordvekslingen kan forekomme som det rene detalje-rytteri, men bygger, tror jeg, på reelle politiske forskelle og uenigheder om prioriteringerne i Hedensted Kommune. Derfor har jeg lyst til at give drøftelsen et par ord med på vejen.

Først: Bæredygtighed er et generelt set yderst meningsfuldt mål. Det er væsentligt at passe på både miljø og mennesker, så ingen af delene bliver udpinte. Der skal træffes balancerede beslutninger med respekt for mennesker og natur, og udviklingen skal ske på en måde, så vi også på den lange bane passer på dyr og mennesker.

Dernæst: Netop fordi balance og bæredygtighed er væsentlige begreber i et samfunds udvikling og en kommunes prioriteringer, skal det heller ikke misbruges i alle mulige og umulige sammenhænge.

Når der tales om vækst i Hedensted Kommunes strategi, henvises der til ønsket om at tiltrække flere borgere. Der ligger for mig at se ikke en gold og værdiforladt "mere vil have mere"-strategi bag dette mål.

Formuleringen afspejler derimod det faktum, at vi som kommune skal knokle benhårdt for at tiltrække flere skatteydere til kommunen. Udviklingen kommer ikke af sig selv. Men den er vigtig, fordi vi har brug for skattekronerne til at sikre velfærd til kommunens borgere.

Indsatsen for vækst i indbyggertal er derfor udtryk for rettidig omhu og er yderst vigtig for kommunens ve og vel nu og fremover. Der er ingen grund til at moderere eller afdæmpe det arbejde.

Vækst i befolkningstallet er i sig selv en bæredygtig størrelse for Hedensted Kommune, som der ikke skal sættes spørgsmålstegn ved.

Tværtimod ønsker vi i V på alle måder at prioritere denne indsats. Derfor foreslog vi også under debatten at iværksætte tiltag, så sagsbehandlingstiden på lokalplaner, der i øjeblikket er uacceptabel lang, nedbringes.

I øjeblikket er den ofte en bremseklods for udviklingen i vore små og større byer.

Ligeledes bør sagsbehandlingstiden på byggesagsbehandlinger reduceres, da den også bliver en hæmsko for byggeriet.

Udviklingen i vore tre centerbyer skal endvidere prioriteres, og dampen på dette arbejde holdes oppe, så bymidterne også fremover er attraktive at handle, bo og leve i - også for potentielle tilflyttere.

Målet er altså klart for V: Vi ønsker ikke at bremse arbejdet med at skaffe tilflyttere til Hedensted Kommune - tværtimod skal der fuld damp under kedlerne!

Merete Skovgaard. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce