Annonce
Vejle

Efter corona-alarm: Bliv testet for corona i dag ved banegården og på Nørremarken

Region Syddanmarks corona-testbiler er lørdag i Vejle, fordi kommunens corona-smittetal er steget yderligere. Da bilerne  dagligt dirigeres derhen, hvor behovet i regionen er mest akut, er det umuligt at sige om der også testes i Vejle søndag.  Arkivfoto: Sandra Goldek
Efter yderligere stigning i kommunens corona-smittetal tilbydes vejlensere lørdag coronatest ved regionens testbiler. Kun personer uden symptomer må møde op, og hvis køen bliver for lang, bliver man nødt til at lukke.
Annonce

Vejle: Da udbredelsen af coronasmitte fredag steg fra 22,5 til 29, 4 i Vejle Kommune, er regionens testbiler i dag lørdag  på plads ved Banegårdspladsen og ved Nørremarkshallen.

Der åbnes for test ved Nørremarkshallen allerede klokken 9.30, mens bilen på Banegårdspladsen i Vejle Midtby åbner klokken 10. Der er åbent  frem til henholdsvis klokken 16.30 på Grundet Bygade 20 og frem til klokken 15 på pladsen foran Vejles turistkontor på adressen Banegårdspladsen 6.

Det kræver ingen tilmelding at blive testet, men regionen indskærper, at man ikke må møde op, hvis man har symptomer på corona - såsom tør hoste og feber.  Det er kun borgere uden symptomer, der kan blive testet.
Har man symptomer på covid-19 skal man kontakte sin egen læge eller vagtlægen, som sørger for at henvise til regionens faste teststeder. Denne regel skal følges, for at undgå at man smitter andre i køen ved testbilerne.

Her kan du blive testet lørdag

Testbiler i Vejle lørdag 12. september:

Banegårdspladsen Vejle, Banegårdspladsen 6, 7100 Vejle. Klokken 10 til 15.

Nørremarken, Grundet Bygade 20, 7100 Vejle. Klokken 9.30 til 16.30.

Se nærmere oplysninger på Region Syds hjemmeside

Kommunens sundhedschef Diana Krogstrup sagde fredag formiddag, at en stigning i smittetallet  ikke er uventet, da en del vejlensere, som er nære pårørende til kendte smittede, endnu ikke havde modtaget deres prøvesvar. Men da smitte-incidensen, altså antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere i kommunen over en syv dages-periode, nu er en del over bekymringsgrænsen på 20, har regionen i samråd med Vejle Kommunes sundhedsberedskab besluttet at tilbyde den mobile testning i to af Vejles tættest befolkede områder.

Kommunen oplyser i en pressemeddelelse, at man fra andre steder i regionen ved, at der ofte er meget stor interesse for at blive testet. Det betyder, at testbilerne kan blive nødt til at "lukke" for tilgang til køen  på et tidspunkt, så testpersonalet kan nå dem, der allerede står i køen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce