Annonce
Erhverv

Efter corona-chokket: Sådan gør de lokale virksomheder

Unik System Design har 150 ansatte i Vejle. 80 procent af dem vil arbejde hjemmefra, fortæller direktør Jens Find. Arkivfoto: Mette Mørk
It-virksomhed har sendt 80 procent af de ansatte på hjemmearbejde, mens byggefirma sender kontor-personale hjem.
Annonce

Vejle: Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede onsdag "kraftigt" alle private arbejdsgivere til at sikre, at "flest mulige medarbejdere" kan arbejde hjemmefra i kampen mod corona-smitten, og den opfordring har Vejles virksomheder taget til sig.

Hos IT-virksomheden Unik System Design, der beskæftiger 150 ansatte i Vejle, meldte ledelsen allerede onsdag aften ud, at man vil gøre "udstrakt brug" af muligheden for hjemmearbejde i den kommende tid.

- Vi er som IT-virksomhed meget heldigere stillet end så mange andre virksomheder i og med, at stort set alle medarbejdere kan passe deres arbejde hjemmefra. Det betyder også, at en meget høj andel - omkring 80 procent - af vores ansatte vil arbejde hjemme i den kommende tid, fortæller administrerende direktør Jens Find.

Han tilføjer, at virksomheden forventer at kunne servicere alle kunder som normalt, selvom hovedparten af medarbejderne ikke vil møde ind på domicilet på Boulevarden.

- Der er enkelte medarbejdere, som helst vil møde ind og arbejde her, og det får de mulighed for, men de fleste vil arbejde hjemme. Om det så bliver i to, fire eller otte uger, ved vi ikke, men vi kan gøre det, så længe det er nødvendigt, siger Jens Find.

Hos byggefirmaet STB Byg er det kontorpersonalet, der skal arbejde hjemmefra. Håndværkerne og byggelederne arbejder udendørs og kan fortsat møde på arbejde. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Byggefirma sender kontorpersonale hjem

Hos byggefirmaet STB Byg, der har omkring 100 ansatte, er det i sagens natur langt fra alle, der kan arbejde hjemmefra.

Derfor fik firmaet torsdag morgen travlt med at lave individuelle løsninger for de forskellige faggrupper, fortæller administrerende direktør Jens Winther:

- Vi er jo en lidt blandet skare her i virksomheden, så vi vil lave individuelle tilpasninger. Vi har dels omkring 60 håndværkere, som går ude i den friske luft på byggepladserne og i mindre grupper. I forhold til dem læner vi os op af, hvad der meldes ud fra 3F og Dansk Byggeri og Dansk Håndværk. Her er meldingerne, at de kan arbejde som vanligt, men at de selvfølgelig skal være opmærksomme på hygiejne-regler og andet og det retter vi os efter.

- Så har vi 15 byggeledere, som også er ude på byggepladserne. De arbejder også som normalt.

- Endelig har vi omkring 20 medarbejdere i administrationen og her vil alle, der kan arbejde hjemmefra blive opfordret til at gøre det, siger Jens Winther.

Annonce

Funktionærer sendes hjem

Hos Ammeraal Beltech Modular vil en del af virksomhedens omkring 70 funktionærer arbejde hjemmefra de kommende 14 dage.

Det oplyser HR-chef Lene Boe.

- Vi har omkring 185 medarbejdere i Vejle, hvoraf 114 er ansat i produktionen. De kan selvfølgelig ikke arbejde hjemmefra, men de af vore funktionærer, som kan, vil. Derudover har vi i dag indført en række tiltag. Kantinen er lavet om til "to-go", så folk kan tage deres mad med på deres kontor og derudover har vi fjernet stole, så der er større afstand mellem de, der spiser i kantinen. Derudover har vi vedtaget, at alle møder, så vidt muligt, skal holdes på Skype og alle møder med eksterne partnere aflyses, med mindre de er nødvendige for produktionen, ligesom vi har indført øget rengøring overalt, fortæller Lene Boe.

Hun tilføjer, at virksomheden pt ikke har flere sygemeldinger end normalt for årstiden.

- En enkelt medarbejder er blevet testet for corona-smitte, men vi har ikke hørt noget, så vi går ud fra, at der ikke var noget. I går (onsdag, red.) fik vi desuden en melding fra hovedkontoret om, at vi blandt 5000 ansatte på verdensplan ikke har haft en eneste, der er smittet. Sådan skal det helst fortsætte, fortæller Lene Boe.

Apcoa Parking er ved at håndtere situationen efter statsministerens opfordring til private virksomheder om at sende flest mulige på hjemmearbejde, oplyser selskabet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Apcoa: Har ikke tid

Avisen har også kontaktet Apcoa Parking for at høre, hvordan det lokale parkeringsselskab håndterer opfordringen fra statsministeren om i videst muligt omfang at lade ansatte arbejde hjemmefra.

Selskabet meddeler dog, at man ikke har mulighed for at svare på henvendelser i et stykke tid.

"Da vi pt. er ved at planlægge og håndtere situationen, har vi ikke tid til at håndtere pressehenvendelser i de kommende dage. Hvis det fortsat er relevant, at få en kommentar fra os, så er I velkomne til at kontakte os igen i næste uge", skriver Apcoa Parking i et svar til Vejle Amts Folkeblad.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce