Annonce
Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Plejecenter Holmegården ligger tæt ved Vejle Havn. Det blev indviet i 2006. Foto: Mette Mørk
Det er uvist, hvordan de to beboere på Plejecenter Holmegården er blevet syge med coronavirus. Nu skal de øvrige beboere og personalet testes for den verdensomspændende sygdom.
Annonce

Vejle: Det er så godt som umuligt at finde ud af, hvordan de to beboere på Plejecenter Holmegården er blevet syge med coronavirus.

Det fortæller områdeleder Anne-Marie Bentzen til Vejle Amts Folkeblad. Derfor gør man på nuværende tidspunkt heller ikke mere for at lede efter smittekilden.

- Vi har selvfølgelig spurgt os selv, om der skulle være et oplagt sted, hvor smitten er kommet fra. Men det kan vi ikke umiddelbart. Det vil være rent gætværk, hvis jeg udtalte mig om det, siger Anne-Marie Bentzen.

Tirsdag eftermiddag meldte Vejle Kommune via en pressemeddelelse ud, at to beboere på plejehjemmet ved havnen og bag Føtex er smittede af Covid-19 og indlagt på Kolding Sygehus, der netop tager sig af de syge af virussen i området.

Alternativt bliver man i regionen indlagt på Odense Universitetshospital.

Vi har selvfølgelig spurgt os selv, om der skulle være et oplagt sted, hvor smitten er kommet fra. Men det kan vi ikke umiddelbart. Det vil være rent gætværk, hvis jeg udtalte mig om det.

Anne-Marie Bentzen, områdeleder

Annonce

Pårørende ingen adgang

Alle plejecentre blev lukket for et par uger siden, så for eksempel pårørende ikke kan besøge beboerne i øjeblikket. Må man så ikke formode, at det er en ansat, der har bragt smitten ind ad døren?

- Det kan vi ikke vide noget om, da man sagtens kan bære rundt på sygdommen i længere tid, inden den bryder ud og bliver synlig. Derfor kan det rent faktisk godt stamme fra før lukningen og dermed ikke en ansat, mener områdeleder Anne-Marie Bentzen.

Udbruddet af coronavirus på Plejecenter Holmegården betyder, at den etage, hvor de to borgere bor, er blevet isoleret. Her bor 13 beboere.

Personalet på afdelingen kommer heller ikke andre steder i huset, og der er blevet gjort ekstra rent. Alle pårørende til beboerne på etagen er informeret, og arbejdet med at teste for sygdommen er gået i gang.

Annonce

Tester beboere og ansatte

Områdelederen ved ikke, hvor mange beboere og ansatte der skal tjekkes for sygdommen. Som udgangspunkt alle, men som hun understreger, er det ikke op til hverken hende eller lederen på plejehjemmet.

- Det sker altsammen efter Sundhedsstyrelsens anvisninger og i tæt kontakt med den læge, vi har tilknyttet. Vi er gået i gang med at teste, fortæller Anne-Marie Bentzen.

Ifølge hende er alle med gang i huset påvirkede af situationen, og lige nu handler det om at tage ekstra god hånd om både beboere og de pårørende.

Hvordan har de to smittede og nu indlagte beboere det?

- Det kan jeg ikke svare på af hensyn til tavshedspligten, svarer områdelederen.

Plejecenter Holmegården har 66 boliger.

-

Er du beboer eller pårørende til en beboer på Plejecenter Holmegården, vil redaktionen gerne i kontakt med dig. Ring til journalist Zarah Leth Grothe, 76 41 49 46, zaleg@vafo.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Kultur

Street Art-festival vender tilbage

Annonce