Annonce
Vejle

Efter corona-udbrud på Vejle Sygehus: Nu gør regionen ekstra for at undgå smittespredning

Syv patienter og 14 ansatte på Vejle Sygehus testede i sidste uge positiv for coronavirus. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Sygehuset fulgte Sundhedsstyrelsens retningslinjer, oplyser Region Syddanmark. Alligevel blev syv patienter og 14 ansatte på Vejle Sygehus smittet med coronavirus. Nu vil regionen gøre mere for at undgå fremtidig smittespredning.

Vejle: Syv patienter og 14 ansatte på Vejle Sygehus testede i sidste uge positiv for coronavirus.

Det skete, efter at de alle havde været i kontakt med afdelingen for urinvejskirurgi, der efterfølgende lukkede.

Sagen blev vendt tirsdag eftermiddag på et møde, hvor sygehusdirektører og koncernledelsen i Region Syddanmark mødtes. De kalder sig for den regionale Covid-19-task force.

De evaluerede udbruddet og konkluderede, at hospitalet havde fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer til punkt og prikke. Alligevel blev folk syge, og det fik forsamlingen til at beslutte, at den vil gå videre for at undgå fremtidig smittespredning på regionens sygehuse.

Det skriver den i en pressemeddelse.

- Vi er ikke den eneste region, der har oplevet en smittespredning på denne måde. Det er uundgåeligt, at vi og andre regioner vil komme til at opleve udbrud igen, men det handler om at minimere antallet, udtaler koncerndirektør Kurt Espersen.

Annonce

Selvom vi har fulgt alle retningslinjerne til punkt og prikke, så illustrerer tilfældet fra Vejle bare, at vi ikke fuldstændigt kan forhindre en spredning af smitten. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan for at undgå det.

Kurt Espersen, koncerndirektør

Tre konkrete tiltag

- Vi står med en sygdom, som ingen kender fuldt ud endnu. Det giver udfordringer, når vi skal inddæmme den. Selvom vi har fulgt alle retningslinjerne til punkt og prikke, så illustrerer tilfældet fra Vejle bare, at vi ikke fuldstændigt kan forhindre en spredning af smitten. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan for at undgå det, tilføjer han.

Koncerndirektøren oplyser, at regionen konkret sætter gang i tre tiltag:

Visse patientgrupper skal testes oftere. En lang række sygdomme kan medføre feber og dermed dække over en eventuel sent udviklet Covid-19. Ved at teste dem oftere, kan sygehusene fange eventuelle patienter hurtigt og isolere dem fra andre patienter.

Medarbejdernes brug af værnemidler skal tage udgangspunkt i et forsigtighedsprincip. Medarbejdere skal være mere opmærksomme på at bruge værnemidler – også ved patienter uden symptomer på coronavirus.

Særligt udsatte patienter kan kontakte deres respektive afdelinger, hvis de ønsker en dialog om, hvorvidt en ikke-vigtig operation og behandling kan og bør udskydes.

De tre initiativer bliver ifølge pressemeddelelsen indført hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce