Annonce
Alarm 112

Efter dødsfald: Sigtelsen mod fire mænd og en kvinde har ikke ændret sig

På Nørretorv har venner og familie lagt blomster og tændt lys på stedet, hvor en 20-årig mand blev fundet i livløs tilstand i bagagerummet på en bil. Fire mænd sidder fængslet i sagen, hvor også en 28-årig kvinde er sigtet. Arkivfoto: Birgitte Avnesø
Fire mænd sidder varetægtsfængslet for grov vold og frihedsberøvelse mod en 20-årig mand fra Horsens. Og selvom den 20-årige nu er afgået ved døden, ændrer den sigtelse sig ikke lige nu, oplyser politiet.

Horsens: Selvom den 20-årige Tobias Sebastian Jødal mandag afgik ved døden på Aarhus Universitetshospital efter et voldeligt overfald i Sølvgade i Horsens for en uge siden, så bliver sigtelsen mod de fire mænd, der sidder varetægtsfængslet for at stå bag overfaldet på den afdøde ikke umiddelbart ændret fra "grov vold" til den mere alvorlige "vold med døden til følge".

Det oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi tirsdag formiddag.

- Vi ændrer ikke sigtelserne mod dem lige nu. Der forestår stadig en masse efterforskning og tekniske undersøgelser, før vi kan tage stilling til det, siger efterforskningslederen.

Annonce

De fire mænd i alderen 21-29 år er - sammen med en 28-årig kvinde der blev løsladt efter et grundlovsforhør onsdag - sigtet for i forening af have planlagt og udført overfaldet på den 20-årige i Sølvgade.

Her blev han ifølge sigtelsen, der blev læst op i grundlovsforhørene, slået flere gange i ansigtet, sprøjtet med peberspray og i bevidstløs tilstand smidt ind i bagagerummet på overfaldsmændenes bil. Bilen kørte få minutter senere galt på Nørretorv i Horsens, og overfaldsmændene stak af til fods.

Holdt kunstigt i live

På Nørretorv fik Tobias Sebastian Jødal hjertestop, og selvom betjente og redningsfolk kæmpede for at redde hans liv, blev han tirsdag 11. maj om aftenen erklæret klinisk død på Aarhus Universitetshospital efter massive blødninger i hjernen. Siden er han blevet holdt kunstigt i live af en respirator, men den blev altså slukket mandag, bekræftede vagtchef Jeppe Thranum fra Sydøstjyllands Politi mandag aften over for Horsens Folkeblad.

De fire mænd og den 28-årige kvinde er sigtet for grov vold og for frihedsberøvelse mod den 20-årige.

Det kan give op til seks års fængsel.

Hvis sigtelsen mod dem senere ændres til den mere alvorlige paragraf, der handler om vold med døden til følge, så kan straffen stige til fængsel i op til 10 år.

Sydøstjyllands Politi har tidligere oplyst, at "efterforskningen peger på, at motivet til voldsepisoden omhandler et opgør i kriminelle kredse."

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Alarm 112

Videoovervågning afslører tidspunktet: Syv lamper er stjålet på Vestergade

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

Annonce