Annonce
Alarm 112

Efter dødsfald: Sigtelsen mod fire mænd og en kvinde har ikke ændret sig

På Nørretorv har venner og familie lagt blomster og tændt lys på stedet, hvor en 20-årig mand blev fundet i livløs tilstand i bagagerummet på en bil. Fire mænd sidder fængslet i sagen, hvor også en 28-årig kvinde er sigtet. Arkivfoto: Birgitte Avnesø
Fire mænd sidder varetægtsfængslet for grov vold og frihedsberøvelse mod en 20-årig mand fra Horsens. Og selvom den 20-årige nu er afgået ved døden, ændrer den sigtelse sig ikke lige nu, oplyser politiet.

Horsens: Selvom den 20-årige Tobias Sebastian Jødal mandag afgik ved døden på Aarhus Universitetshospital efter et voldeligt overfald i Sølvgade i Horsens for en uge siden, så bliver sigtelsen mod de fire mænd, der sidder varetægtsfængslet for at stå bag overfaldet på den afdøde ikke umiddelbart ændret fra "grov vold" til den mere alvorlige "vold med døden til følge".

Det oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi tirsdag formiddag.

- Vi ændrer ikke sigtelserne mod dem lige nu. Der forestår stadig en masse efterforskning og tekniske undersøgelser, før vi kan tage stilling til det, siger efterforskningslederen.

Annonce

De fire mænd i alderen 21-29 år er - sammen med en 28-årig kvinde der blev løsladt efter et grundlovsforhør onsdag - sigtet for i forening af have planlagt og udført overfaldet på den 20-årige i Sølvgade.

Her blev han ifølge sigtelsen, der blev læst op i grundlovsforhørene, slået flere gange i ansigtet, sprøjtet med peberspray og i bevidstløs tilstand smidt ind i bagagerummet på overfaldsmændenes bil. Bilen kørte få minutter senere galt på Nørretorv i Horsens, og overfaldsmændene stak af til fods.

Holdt kunstigt i live

På Nørretorv fik Tobias Sebastian Jødal hjertestop, og selvom betjente og redningsfolk kæmpede for at redde hans liv, blev han tirsdag 11. maj om aftenen erklæret klinisk død på Aarhus Universitetshospital efter massive blødninger i hjernen. Siden er han blevet holdt kunstigt i live af en respirator, men den blev altså slukket mandag, bekræftede vagtchef Jeppe Thranum fra Sydøstjyllands Politi mandag aften over for Horsens Folkeblad.

De fire mænd og den 28-årige kvinde er sigtet for grov vold og for frihedsberøvelse mod den 20-årige.

Det kan give op til seks års fængsel.

Hvis sigtelsen mod dem senere ændres til den mere alvorlige paragraf, der handler om vold med døden til følge, så kan straffen stige til fængsel i op til 10 år.

Sydøstjyllands Politi har tidligere oplyst, at "efterforskningen peger på, at motivet til voldsepisoden omhandler et opgør i kriminelle kredse."

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce