Annonce
Vejle

Efter en måned uden tunnel-trafik: Borgmesteren indkalder alle til krisemøde

Siden 21. oktober har al trafik gennem tunnellen fra Gammelhavn til Sjællandsgade været afbrudt. Arkivfoto: Mette Mørk
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) har sat alle sagens parter stævne på fredag - her håber han at få præsenteret en løsning, så trafikken igen kan rulle gennem Gammelhavn-tunnellen.

Vejle: - Jeg fik ikke præsenteret en løsning, men jeg blev klogere på de udfordringer, der er på stedet.

Sådan lyder det fra borgmester borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Tirsdag morgen mødtes han med repræsentanter for Trefor Infrastruktur og Vejle Kommune. Her fik han den orientering, han har ventet på de seneste uger, i forhold til den spærrede tunnel under jernbanen ved Gammelhavn.

Beskeden er ikke opmuntrende. Akkurat som Vejle Amts Folkeblad kunne citere direktøren for Trefor Infrastruktur Charles Nielsen for i sidste uge, er det en mere end vanskelig opgave at få reetableret den vigtige forbindelse mellem Gammelhavn og Sjællandsgade under jernbanen.

Kombinationen af bro, tunnel og jernbane gør arbejdsforholdene temmelig umulige, og Charles Nielsen forventede, at der vil gå måneder, før trafikken igen kan glide:

- Et af problemerne er den store trykledning, der leder spildevand frem til renseanlægget. Den må ikke blive beskadiget, har borgmesteren noteret sig fra tirsdagens møde.

Ødelæggende vand

  • 21. oktober brød hovedvandledningen mellem de to vandtårne på Søndermarken og Nørremarken sammen. 1900 kubikmeter vand strømmede ud fra ledningen, der har en diameter på en halv meter. Vandet oversvømmede tunnellen under jernbanen ved Gammelhavn. Samtidig blev betonkonstruktionen og vejbanen ødelagt.
  • Ifølge Trefor Infrastruktur er ledningen taget i brug i 1981 og renoveret i 1995. Ledninger af den art burde ifølge Trefor holde i 70 år. Derfor skulle ledningen have haft endnu 30 gode år tilbage.
  • Trefor har inspiceret ledningen med kamera og har fundet bruddet - men hvorfor ledningen, der ligger et par meter under åbunden, ikke kunne holde, ved man ikke. Måske har konstruktionen over ledningen forskubbet sig i det meget fugtige efterår.
  • I sin tid var det Vejles kommunale vandforsyning, der havde ansvaret for ledningen. Det overtog forsyningsselskabet Trefor i 2000, da vandforsyningen overgik til det fælleskommunale selskab.

Vil undgå flaskehalse

De faktuelle forhold kan han ikke gøre noget ved. Men han er fast besluttet på, at arbejdet ikke må blive forsinket af, at de indblandede parter skyder skylden på hinanden:

- Derfor har jeg indkaldt alle, der er indblandet i arbejdet, til et møde på fredag. Alle skal sidde omkring samme bord, forsikringsselskab, de rådgivende ingeniører fra Cowi og Rambøll, Trefor, Vejle Spildevand og Vejle Kommune. Det er, hvad jeg kan gøre, for at undgå flaskehalse, siger Jens Ejner Christensen.

Tunnellen har været afbrudt, siden en hovedvandledning sprang mandag efter efterårsferien. Det voldsomme vandtryk betød, at den betonplade, som vejbanen hviler på, blev skubbet op, så asfalten er ødelagt. For halvanden uge siden var borgmesteren på besøg på stedet og undrede sig over, at der ikke blev arbejdet.

- Det har jeg nu fået en forklaring på. Men jeg har insisteret på, at parterne skal mødes cirka hver fjerde dag, indtil arbejdet dernede går i gang, siger Jens Ejner Christensen.

Med sin indblanding går borgmesteren i princippet ind på et område, der almindeligvis er teknisk udvalgs ansvar:

- Det kan opfattes som utidig indblanding, men jeg har informeret formand Gerda Jørgensen (V) og næstformand Kim Hesel (K), siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce