Annonce
Vejle

Efter et års ventetid: Arbejde med politiskole så småt i gang

En ensom gravemaskine var eneste tegn på liv, da avisen for nyligt var omkring den fremtidige politiskole i Vinding. Foto: Kaare Johansen

Bygningsstyrelsen er ved at få udarbejdet udbudsmateriale - nedrivning er første skridt

Vinding: 24. januar 2017 sprang champagnepropperne på borgmesterkontoret i Vejle.

I tv havde politikere og topembedsmænd netop set justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bekræfte, at den nye vestdanske politiskole skulle placeres i Vejle. Dermed havde et landspolitisk flertal fravalgt et nybyggeri i Herning. Politieleverne skulle uddannes i de bygninger, der tidligere havde huset sygeplejeskolen i Vinding.

De første optimistiske meldinger fra blandt andet Vejles daværende borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V) lød, at bygningerne var lige til at flytte ind i, hvis det var ønsket fra Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen.

Klar i 2020

I 2020 skal de første politielever begynde deres skolegang på den nye vestdanske politiskole i Vinding.Umiddelbart er det senere end der var lagt op til med politiforliget fra 2016 mellem regeringen og blandt andet Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. De to sidstnævnte partier havde presset på for at øge optaget og derfor begynder politieleverne i midlertidige lokaler på Ryes Kasserne i Fredericia allerede i år.

Imellemtiden skal der bygges om i Vinding. Udover undervisningslokaler skal der blandt andet indrettes overnatningsfaciliteter. En del indrettes i de nuværende bygninger, der oprindeligt husede Sparekassen Sydjyllands hovedkvarter, og en del bliver nybyggeri.

En enkelt dør til et udendørs område stod åben, men ellers var der hermetisk lukket og slukket på Soldalen, hvor der indtil sommeren 2014 blev uddannet sygeplejersker. Foto: Kaare Johansen

Lokalplan trak ud

Her et år senere må man konstatere, at så enkel var verden ikke. De statslige myndigheder har større ambitioner end blot en støvsugning og en hurtig klargøring af lokalerne. Endnu er der ingen synlige tegn på aktivitet på området. Foreløbig er der "kun" udført papirarbejde.

Lige efter sommerferien vedtog byrådet den nødvendige lokalplan for det syv hektar store område mellem Fredericiavej og Vindingvej. Processen trak ud efter protester fra de nærmeste naboer, der var bekymrede for trafikbelastningen plus støj og andre gener.

Lokalplanen blev vedtaget efter en forlænget høring, men plangrundlaget er kun en del af det store papirarbejde, der går forud for ombygningen af det godt 40 år gamle bygningskompleks. Og ifølge Bygningsstyrelsen, vil der gå endnu en rum tid, før projektet til godt 500 millioner kroner for alvor tager fart.

Lige nu arbejder styrelsens rådgivere med at få udarbejdet det udbudsmateriale, der skal danne grundlag for en EU-licitation. Materialet skal ligge klar 1. juni og udbudet vil så strække sig frem mod november. Herefter vælger Bygningsstyrelsen entreprenør - og så forventes arbejdet at gå i gang til december.

Annonce

Nedrivning og kloakarbejde

Inden vil der dog ifølge styrelsens presseansvarlige, Lene Strøm Manger, være en vis aktivitet på grunden:

- Der bliver udført en række nedrivningsarbejder, og så skal der omlægges kloakledninger og andet på grunden, lyder det fra den presseansvarlige.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vejle

Det er smart og intelligent: Sådan får man styr på affaldstømningen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Annonce