Annonce
Vejle

Efter et halvt års higen og søgen i Vejle Ådal: Her skal Hyttebyens beboere formentlig bo i fremtiden

Med udviklingen af Vejles ny bydel - Ny Rosborg - kan Hyttebyen og dens seks beboere ikke få lov til at blive boende i nærheden af Sundhedshuset og Rosborg Gymnasium & HF. Foto: Mette Mørk
Beslutningen er ikke taget, selvom en bestemt beliggenhed møder bred opbakning. Forvaltningen skal først undersøge muligheden for at udvide Hyttebyen eller lave en helt ny.

Ny Rosborg: Hyttebyens seks beboere ved ikke, hvor de fremover skal bo. Men snart får de endeligt svar. For politikerne i Vejle Byråds voksenudvalg er så godt som klar til at pege på en bestemt beliggenhed. Det fortæller formand Gitte Frederiksen (V).

Hun har sammen med sine kollegaer i udvalget brugt det seneste halve år på at besigtige området i Vejle Ådal, hvor den ny bydel, Ny Rosborg, skal ligge og huse flere tusinde vejlensere.

De har også undervejs været i dialog med blandt andre Udsatterådet, den sociale vivevært, der er tilknyttet Hyttebyen, Vestbyens Lokalråd og opsøgende medarbejdere tilknyttet Kirkens Korshær.

Annonce

- Vi har haft en rigtig god dialog, og på den baggrund er vi ved at være klar til at pege på en beliggenhed, som forhåbentlig bliver rigtig god for beboerne, siger Gitte Frederiksen.

Beboernes tryghed

På det seneste møde i udvalget lagde forvaltningen op til, at medlemmerne valgte den beliggenhed, den på et kort kalder mulighed D. Der er tale om et område ved Vestbanevej og Trædballe - se kortet.

Det gode er, at det er så godt som klar til at blive bygget på.

Mulighed D, som forvaltningen anbefaler, og politikerne bakker op om, er et område ved Vestbanevej og Trædballe. Kort: Vejle Kommune

Det er mulighed B ikke, som også har været i spil indtil nu. Den ligger tættere på byen og åen.

- Det er et meget naturskønt område. Problemet er bare, at der er for mange ubekendte med det område. Grunden har tidligere været anvendt til deponi (losseplads, red.), og vi ved ikke, hvad det vil kræve at byggemodne den, og om det overhovedet kan lade sig gøre.

- Beboerne i Hyttebyen er utrygge ved, at de i det hele taget skal flytte, og derfor har de heller ikke behov for yderligere usikkerhed i forhold til tidshorisont med mere. Det gør, at jeg ligesom de andre bakker op om mulighed D, forklarer udvalgsformand Gitte Frederiksen.


Der er flere og flere, som ikke kan finde sig til rette i en lejlighed i en helt almindelig opgang. Kommunen arbejder udfra en housing first-strategi, altså alle skal have tag over hovedet. Vi bliver nødt til at tænke i alternative muligheder til denne målgruppe. Derfor er det oplagt at undersøge, om Hyttebyen kan udvides, eller vi skal lave en hytteby nummer to.

Martin Jensen (S), byrådsmedlem


Umiddelbart er der opbakning til denne placering i voksenudvalget. Socialdemokratiet er også med på at vælge mulighed D.

Alligevel blev forslaget fra forvaltningen ikke stemt igennem på mødet, hvilket skyldes, at kommunens medarbejdere blev sendt tilbage til skrivebordet for at undersøge, om det er muligt at udvide antallet af Hyttebyens boliger på denne grund.

Annonce

En større eller ny Hytteby

Der skal også findes svar på, om der overhovedet er et behov for en udvidelse, og hvad det i så fald vil komme til at koste kommunekassen.

Martin Jensen (S) står bag forslaget. Han peger på, at Vejle vokser i disse år, og at andelen af hjemløse og andre socialt udsatte umiddelbart gør det samme.

- Der er flere og flere, som ikke kan finde sig til rette i en lejlighed i en helt almindelig opgang. Kommunen arbejder udfra en housing first-strategi, altså alle skal have tag over hovedet. Vi bliver nødt til at tænke i alternative muligheder til denne målgruppe. Derfor er det oplagt at undersøge, om Hyttebyen kan udvides, eller vi endda skal lave en hytteby nummer to, mener han.

Social vicevært fra Kirkens Korshær, Bettina Bøgelund, har tidligere udtalt til avisen, at man skal passe på med at få for mange beboere samlet på et sted.

Det risikerer at skabe for megen uro blandt dem, som i perioder har et misbrug af alkohol og eller hash og generelt lever et mere støjet liv end de fleste.

Hvad tænker du om det?

- Det kan helt sikkert også blive for stort, og det må det ikke blive. Vi skal ikke ødelægge miljøet for dem, der i forvejen bor i Hyttebyen. Men det er stadig oplagt at undersøge behovet for at udvide enten der eller et andet sted, muligheden for det og ikke mindst økonomien, siger Martin Jensen.

Mere om Hyttebyen

Hyttebyen har eksisteret i en god håndfuld år. 

Fælles for beboerne er, at de i perioder har et misbrug af alkohol og eller hash og lever et mere støjet liv end de fleste. Gennemsnitsalderen er 55 år.

Bygningerne er ejet af boligforeningen AAB.

- Jeg føler virkelig, at vi undervejs er blevet lyttet til, og at vi har indflydelse på vores kommende beliggenhed. Det gør mig glad, og jeg håber virkelig på en kanongod flytning, udtalte social vicevært Bettina Bøgelund til avisen i august. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Danmark For abonnenter

Frygten for forurenings-sygdomme i Grindsted er blusset op igen: Her er, hvad vi ved

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce