Annonce
Trekantområdet

Efter få timer: Enhedslisten forlader årets budgetforhandlinger

Enhedslistens medlem af byrådet i Middelfart, Paw Nielsen, har forladt årets budgetforhandlinger. Arkivfoto: Kim Rune
Få timer efter, at de egentlige budget 2021-forhandlinger begyndte søndag aften, forlod Enhedslisten forhandlingsbordet.

Nordvestfyn: Det var ikke længe, Enhedslisten nåede at være en del af årets budgetforhandlinger. Få timer efter, at byrådet satte sig sammen søndag aften, forlod partiets eneste byrådsmedlem og medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Paw Nielsen, forhandlingsbordet.

- Vi mener ikke, det er rigtigt at sætte 25 millioner kroner ind på bankbogen, når der står mere end 100 millioner kroner i forvejen, siger Paw Nielsen og forklarer, at Enhedslisten dermed ikke kunne være med på præmissen for årets budgetforhandlinger. Nogle af de mange overskudsmillioner burde bruges på velfærd, mener han.

- Kommunen er oversolid, når det kommer til likviditet. Så længe der er et behov, skal vi bruge pengene til investeringer. Vi mener, at man kunne nøjes med at smide 10-15 millioner kroner i kassen og bruge resten på velfærd.

Annonce

Paw Nielsen kalder budgetudspillet "for konservativt" og fortæller, at han og partiet gik til forhandlingerne med målet om at få halveret gælden hos de daginstitutioner, skoler og Rusmiddelcentret, som kører med et underskud.

Likviditeten er et udtryk for kommunens økonomiske tilstand og robusthed. I Middelfart har man besluttet, at den aldrig må være på under 90 millioner kroner. Ifølge budgetforslaget lå den 1. juni 2020 på omkring 150 millioner kroner, men en prognose viser, at den i 2022 risikerer at ryge under smertegrænsen, hvis der ikke tilføres midler.

Vil ikke sluge kameler

Til spørgsmålet om, hvorvidt det er det værd allerede nu at melde pas på budgetforhandlingerne, svarer Paw Nielsen ja.

- Når vi kigger på, hvad vi skulle sluge af kameler, så ja.

At Enhedslisten nu ikke har indflydelse på budgetforhandlingerne, betyder ifølge Paw Nielsen ikke, at partiet intet har at skulle have sagt i forhold til kommunens økonomiske prioriteringer det kommende år.

- Vi stod også udenfor 2020-budgettet. Og når man gør det, må man præge politikken i forhold til enkeltsager, når de kommer op på udvalgsmøderne, forklarer han og fremhæver, at Enhedslisten blandt andet stejlede, da der i foråret var lagt op til besparelser på klippekorts-ordningen, som giver ældre og handicappede mulighed for ekstra rengøring, et ekstra bad eller noget tredje. Nu er de besparelser lagt på hylden.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce