Annonce
Erhverv

Efter fire år som kro- og hotel-ejer: Elkær Mathiassen sætter Bredal Kro til salg

Bredal Kro, der har ligget på sin nuværende placering siden 1846, men som kan spore sin historie tilbage til 1756, er sat til salg. Arkivfoto: Michael Svenningsen
- Det har været en dyr hobby, fortæller Elkær Mathiassen som købte Hotel Bredal Kro i 2015. Nu sælger han kroen og hotellet, der har været lukket siden 12. marts på grund af corona.
Annonce

Bredal: Det bedste spisested i Vejle og omegn.

Det var ambitionerne for Hotel Bredal Kro, da Elkær Mathiassen i 2015 købte kroen ud til Horsensvej, som første gang slog dørene op den 19. april 1846.

Præcis 170 år senere - den 19. april 2016 - genåbnede kroen efter en gennemgribende renovering og ombygning, som ifølge Elkær Mathiassen kostede "mange millioner", men efter fire år som hotel- og kro-ejer sætter han nu hele ejendommen til salg.

- Planen har hele tiden været, at i år skulle være mit sidste år som ejer og jeg havde faktisk indtil torsdag formiddag en køber på hånden, som jeg har forhandlet med siden marts. Men torsdag formiddag sprang han fra, så nu er kroen og hotellet sat til salg, fortæller Elkær Mathiassen, der erkender, at han ikke har tjent på sit fire år lange eventyr.

- Det er en æra, der slutter. Det har været en dyr hobby, men jeg har haft råd til det, så jeg fortryder ikke noget. Jeg kastede mig ud i det, fordi jeg havde prøvet alle andre brancher og nu har jeg også prøvet det her, siger Elkær Mathiassen, der er født og opvokset i Bredal.

Elkær Mathiassen fortæller, at han havde en køber på hånden indtil torsdag formiddag, hvor den potentielle køber sprang fra. - Han var utryg ved corona-situationen, fortæller Elkær Mathiassen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Underskud siden 2016

Selskabet bag Bredal Kro har i regnskabsårene 2016-2018 præsenteret et samlet underskud på 10 millioner kroner, men ifølge Elkær Mathiassen havde han håbet, at regnskabet ville være gået i 0 i år.

- Jeg havde håbet på at kunne være sluttet af med et positivt resultat eller at gå i nul, og det så faktisk også ganske godt ud, indtil statsministeren besluttede at lukke landet ned på grund af corona, siger Elkær Mathiassen.

Bredal Kro har ifølge Elkær Mathiassen ikke kunnet gøre brug af regeringens hjælpepakker og derfor blev de omkring 10 fastansatte og 12 løst ansatte afskediget, da kroen corona-lukkede den 12. marts.

- Vi har haft mange gode ansatte og de har været glade for at være her, så det er ærgerligt for dem og at de mister deres job er det værste ved situationen. For mit vedkommende er der ingen fortrydelse, når jeg ser tilbage på de fire år. Jeg ville gerne have haft en Michelin-stjerne, men det nåede vi altså ikke, siger Elkær Mathiassen, der onsdag kunne opleves på tv, da DR Kontant oprullede en sag om svindel med gavekort til hotellet.

Annonce

Vil selv finde køber

Han ønsker ikke at oplyse prisen på kroen og hotellet.

- Men det bliver helt sikkert mindre end, hvad jeg har postet i renoveringen, siger 66-årige Elkær Matiassen, der regner med, at han selv vil stå for salget og selv finde en køber.

For hans eget vedkommende forventer han ikke at kaste sig ud i nye investeringer lige foreløbig.

- Fremover vil jeg passe de ejendomme og investeringer, jeg har. Der er ikke noget nyt på tapetet. Faktisk havde jeg, indtil jeg fyldte 65 år regnet med at blive ved med at arbejde, til jeg bliver 90 år. Det ændrede sig, da jeg blev 65 år og nu vil jeg hellere trække mig lidt tilbage, siger Elkær Mathiassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce