Annonce
Erhverv

Efter fire års stilstand: Foreninger vil have gang i nyt erhvervsområde

Thyge Havgaard Bjerring (tv.), Ødsted-Jerlev Venstre Vælgerforening, og Svend Erik Andersen fra AktivErhverv, står klar i vejkanten ved Elmegårdsvej med en kop kaffe lørdag 12. juni. Håbet er at få potentielle lejere, købere eller investorer til at netværke og måske finde nogle gode muligheder for at få gang i et nyt erhvervsområde. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Ødsted-Jerlev Venstre Vælgerforening og AktivErhverv vil i samarbejde se, om de kan være med til at skubbe gang i udvikling af et nyt erhvervsområde ved Ødsted.

Ødsted: Placeringen er perfekt. Tæt på Vejle. Lige ud til Koldingvej, hvorfra man i løbet af kort tid kan være på motorvejsnettet. Der er ikke en masse naboer eller bløde trafikanter, man skal tage hensyn til. Det er et perfekt område at udvikle til erhverv.

Det mener Svend Erik Andersen fra AktivErhverv og Thyge Havgaard Bjerring fra Ødsted-Jerlev Venstre Vælgerforening. Og det mener Vejle Kommune sådan set også. De cirka to hektar ved Elmegårdsvej ud for Ødsted er nemlig udpeget som erhvervsområde i kommuneplanen fra 2017.

- Men der er ikke sket noget som helst siden 2017. Vi vil nu gerne se, om vi kan være med til at sætte skub i udviklingen, fortæller Thyge Havgaard Bjerring, der er formand for den lokale Venstre-vælgerforening.

Annonce

For der er brug for erhvervsjord ved Ødsted, mener han.

- Jeg blev for nylig kontaktet af en lokal håndværker, som gerne vil udvide. Han ringede til kommunen for at høre, hvor der var erhvervsjord til salg. Her fik han at vide, at det nærmeste var i Give. Men for ham var det vigtigt at blive i lokalområdet, så det havde ikke interesse. Det var dét, der triggede mig, forklarer han.

Hønen eller ægget

Grunden til, at Vejle Kommune ikke henviste til området i Ødsted, der ellers er udpeget som erhvervsområde, er, at der først skal ligge en lokalplan for området. Og hvis området skal lokalplanlægges, skal nogen bede kommunen om at gå i gang med at udarbejde en lokalplan for området.

- Det er lidt som hønen og ægget - hvad skal komme først? Vi skal have hul på bylden. Det vil vi gerne være med til, siger Thyge Havgaard Bjerring.


Det er lidt som hønen og ægget - hvad skal komme først? Vi skal have hul på bylden. Det vil vi gerne være med til.

Thyge Havgaard Bjerring, formand


Hos den lokale erhvervsforening AktivErhverv er man også klar over, at der i lokalområdet efterspørges erhvervsjord, så bestyrelsen har også et stort ønske om at få skred i planerne for området ved Elmegårdsvej.

- Vi har desværre tidligere set eksempler på, at virksomheder er endt med at flytte fra området, fordi de ikke kunne finde erhvervsjord her i lokalområdet. Vi vil gerne hjælpe de lokale virksomheder til at kunne blive lokalt - eller måske tiltrække nye virksomheder til vores lokalområde, forklarer Svend Erik Andersen, bestyrelsesmedlem i AktivErhverv.

Annonce

Mange muligheder

Første konkrete skridt i retning af at få gang i området, er at gøre opmærksom på mulighederne og finde ud af, hvem der måske kunne være interesserede.

- Det kan være lokale håndværkere, som måske lige nu holder til hjemme i garagen og nu mangler mere plads, det kan måske være webshops, som har brug for bedre lagerplads, eller det kan være noget helt tredje. Samtidig kan der måske være nogle, som kunne se potentiale i at være investorer og så leje ud til virksomheder, siger Thyge Havgaard Bjerring.

Måske kunne flere håndværkere være interesserede i et samarbejde.

- Det kunne måske være, det kunne blive en mini håndværkerby, hvor tre-fire håndværkere gik sammen om at bygge værksteder, hver især, men så have en fælles administrationsbygning, supplerer Svend Erik Andersen.

Annonce

Et møde i vejkanten

Mulighederne er mange. Men de skal frem i lyset, og parterne skal have mulighed for at finde hinanden, hvis det skal blive til noget.

- Vi vil derfor gerne invitere alle, der kunne være interesserede i at se og høre om mulighederne, til et lille arrangement her ved vejkanten ved Elmegårdsvej. Det bliver helt uformelt, hvor man lige kan få en kop kaffe og får mulighed for at netværke lidt, fortæller Thyge Havgaard Bjerring.

Det kommer til at ske lørdag 12. juni klokken 9.30. Her forventer de to herrer først at holde et kort oplæg, og derefter er det tanken, at potentielle købere eller lejere kan tale lidt sammen. Bondemanden, der ejer jorden, kommer også denne dag.

- Vi kender allerede til nogle stykker, som måske kunne være interesserede - dem vil vi selvfølgelig prikke på skuldrene og invitere herud den dag. Og så må vi se, hvor mange der ellers kommer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce