Annonce
Erhverv

Efter flere år med underskud: Bryggeri afleverer regnskab med plus på bundlinjen

Preben Schou, bestyrelsesformand for Jelling Bryggeri, glæder sig over et positivt regnskabsresultat. Arkivfoto

Mikrobryggeriet i Byens Hus ser lyst på fremtiden efter positivt regnskab med plus på kontoen.

Annonce

Jelling: Endelig kan Jelling Bryggeri skumme over - set med økonomiske briller.

Med et driftsresultat på 163.000 kroner og et overskud efter afskrivninger på 46.000 kroner kan Jelling Bryggeri nemlig glæde sig over et regnskabsår med plus på kontoen.

Dermed kan bryggeriet, der har hjemme i Byens Hus i Møllegade, for første gang i flere år forøge sin egenkapital. Det sker efter, at bryggeriet de seneste år har afleveret regnskaber med mindre underskud.

- Dette skyldes en stor indsats fra bryggeriets frivillige hjælpere og en god opbakning fra aktionærerne og de lokale butikker, ligesom bryggeriet også har opbygget et salg i Give, Tørring og Vejle, lyder det i en beretning fra generalforsamling, der blev afholdt forleden.

Annonce

Levedygtigt barn

I forbindelse med generalforsamlingen blev Preben Schou (formand), Mona Munksgaard, Benny Guldbrandt og Jens Verner genvalgt til bestyrelsen.

Blandt de 55 deltagere til generalforsamling var Søren Fjordside og Erik Ø. Jensen. De var blandt grundlæggerne af Jelling Bryggeri, som blev stiftet i 2007.

- De glædede sig over, at "barnet" stadig var levedygtigt og kunne vokse og opfordrede aktionærerne og lokalbefolkninger til forsat at bruge bryggeriet produkter, ligesom det stadig er muligt for tilflyttere at blive aktionærer, fremgår det af beretningen.

På landsplan er der omkring 200 bryggerier, hvilket er et tal, der stiger år for år. Alene i 2017 kom 30 nye bryggerier på landkortet og 1622 nye øl på menukortet, viser tal fra hjemmesiden Beerticker.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce