Annonce
Vejle

Efter flere år som jaget folkefærd: Nu får Vejles udsatte deres helt eget helle

For nogle somre siden gjorde misbrugsmiljøet stor brug af Byparken. I dag har flere søgt tilflugt i Mariaparken. Arkivfoto: Martin Ravn
Byrummet åbner i starten af juli og er i første omgang midlertidigt. For en halv million kroner udstyres det med borde og bænke og et toilet.
Annonce

Vejle: De har længe følt sig som et jaget folkefærd og er gentagne gange bortvist fra åen og Byparken. Men nu får Vejles mest udsatte borgere endelig deres helt eget sted. Et sted, hvor de henover sommeren kan opholde sig i det fri uden at genere andre eller føle sig ugleset.

Det kræver blot grønt lys på mandagens møde i byrådets økonomiudvalg.

Formand for voksenudvalget Gitte Frederiksen (V) ser frem til afstemningen. Hun har i månedsvis været på jagt efter et eller flere egnede byrum sammen med de øvrige udvalgsmedlemmer.

- Vi har brugt meget energi på det, så jeg krydser virkelig fingre for opbakning, siger hun her få dage inden.

Med det grønne lys siger politikerne ja til at afsætte en halv million kroner til formålet og frem til efteråret sløjfe tre parkeringspladser ved kommunens administrationsbygning i Skolegade.

Vi har længe manglet et eller flere steder til de udsatte, hvor de kan trække sig hen og ikke føle sig udstillet. Det har været et kæmpestort ønske fra dem selv. Så jeg glæder mig over, at vi nu er i gang.

Gitte Frederiksen (V), byrådsmedlem og formand for voksenudvalget

Annonce

Ikke på budgettet

For her skal det midlertidige byrum ligge. Mere præcist ovre mod parkpedellernes trådbur i retning af Kirkens Korshærs varmestue og sundheds- og forebyggelsesrum i Flegmade. Ifølge tidsplanen står byrummet færdigt i starten af juli og bliver pillet ned i oktober eller november.

Byrummet bliver afskærmet og udstyres med borde og bænke og et toilet.

I første omgang bliver det ikke et permanent tilbud, som ifølge velfærdsdirektør i Vejle Kommune Anne Mette Lund kræver mere research og økonomi.

- Det er der flere årsager til. De overvejende er, at der mangler en større analyse af byudviklingen. For vi har naturligvis andre hensyn at tage. Desuden mangler tilbuddet at komme på kommunens budget. Det har politikerne endnu ikke taget stilling til, forklarer Anne Mette Lund.

Af et referat fra et tidligere møde i voksenudvalget fremgår det, at man for en mere langsigtet løsning har kig på en placering i Nyboesgade ved Spinderihallerne. Her er kommunen aktuelt ved at etablere en pumpestation. Andre beliggenheder har også undervejs været i spil.

Annonce

Et kæmpestort ønske

Gitte Frederiksen er ikke ærgerlig over, at byrummet opføres midlertidigt.

Hun håber og regner dog med fremtidig opbakning fra sine politiske kollegaer.

- Vi har længe manglet et eller flere steder til de udsatte, hvor de kan trække sig hen og ikke føle sig udstillet. Det har været et kæmpestort ønske fra dem selv. Så jeg glæder mig over, at vi nu er i gang. Desuden kommer vi til at gøre os nogle erfaringer i den forbindelse, og dem kan vi tage med videre, forklarer hun.

- Jeg har været i dialog med mange, blandt andet lokalrådet, og alle bakker op. Det betyder meget med et godt samarbejde, tilføjer Gitte Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce