Annonce
Fredericia

Efter Folketingets åbningstale drømmer fredericianere nu om et nærhospital

I udgangen af 2016 blev Fredericia Sygehus lukket, og bygningerne huser nu i stedet Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen // Ritzau Scanpix
Tilbage i 2016 lukkede Fredericia Sygehus til flere borgeres ærgrelse. I går understregede statsminister Mette Frederiksen i sin tale ved Folketingets åbning, at regeringen ønsker at etablere nærhospitaler rundt i landet. Det giver nu fredericianere håb for, at et af dem skal placeres i byen.

Fredericia: Efter Mette Frederiksen (S) i går understregede, at regeringen vil etablere nærhospitaler rundt om i landet, drømmer flere fredericanere nu om, at det skal ske i byen.

En reporter fra Radio4 Morgen talte med borgere ude foran den gamle sygehusbygning, der nu huser Fredericia Sundhedshus.

- Jeg synes, at de ældre borgere har for langt til Vejle og Kolding - og Middelfart er også lukket - så vi har ikke nogen alternativer, siger en af borgerne, Charlotte Honore.

Annonce

Charlotte Honore ønsker, at det nye udspil kunne få enten en vagtlæge eller skadestue til Fredericia. For nyligt oplevede hun selv at måtte tage toget til Kolding med et brækket ribben, da hun kom til skade efter sundhedshuset åbningstid.

På trods af, at Fredericia ved sygehusnedlukningen fik et sundhedshus, er flere undersøgelser, som man førhen kunne få taget, ikke mulige længere. I regeringens udspil om nærhospitaler er der lagt op til, at man kan udvide visse ting i de eksisterende sundhedshuse. Her er vagtlæger nævnt som en mulighed, mens skadestuer ikke nævnes.

Formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Ejlersen (DF), vurderer også at muligheden for en skadestue ligger langt væk endnu. Tilbuddet om en vagtlæge er hun derimod klar til byde ind på.

- Det kan løse et af problemerne, hvis vi kunne få sådan et akutsygehus til at ligge i Fredericia. Det er vi hvert fald klar til at gå i dialog omkring, siger Susanne Ejlersen (DF).

- Vi gør alt, hvad vi kan i Fredericia Kommune, for at tiltrække så mange faciliteter som muligt.

Forslaget om nærhospitaler var onsdag på programmet i Radio4 Morgen. Lyt her til det fulde indslag, hvor de besøgte Fredericia. 

Senere i udsendelsen var formand for organisationen Danske Patienter, Klaus Lunding, også inviteret til en snak om forslaget. Han mener, at ordet nærhospitaler sender et skidt signal og skaber falske forhåbninger. Lyt med her. 

Ifølge Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, er regeringens forslag om nærhospitaler slet ikke nyt - faktisk nærmere en gammel traver. Hør i indslaget, hvilke rødder forslaget har, og hvad vi kan forvente denne gang. 

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Erhverv

Hoteller og restauranter rammes af julefrokost-aflysninger: - Det ser slemt ud i øjeblikket

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce