Annonce
Fredericia

Efter Folketingets åbningstale drømmer fredericianere nu om et nærhospital

I udgangen af 2016 blev Fredericia Sygehus lukket, og bygningerne huser nu i stedet Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen // Ritzau Scanpix
Tilbage i 2016 lukkede Fredericia Sygehus til flere borgeres ærgrelse. I går understregede statsminister Mette Frederiksen i sin tale ved Folketingets åbning, at regeringen ønsker at etablere nærhospitaler rundt i landet. Det giver nu fredericianere håb for, at et af dem skal placeres i byen.

Fredericia: Efter Mette Frederiksen (S) i går understregede, at regeringen vil etablere nærhospitaler rundt om i landet, drømmer flere fredericanere nu om, at det skal ske i byen.

En reporter fra Radio4 Morgen talte med borgere ude foran den gamle sygehusbygning, der nu huser Fredericia Sundhedshus.

- Jeg synes, at de ældre borgere har for langt til Vejle og Kolding - og Middelfart er også lukket - så vi har ikke nogen alternativer, siger en af borgerne, Charlotte Honore.

Annonce

Charlotte Honore ønsker, at det nye udspil kunne få enten en vagtlæge eller skadestue til Fredericia. For nyligt oplevede hun selv at måtte tage toget til Kolding med et brækket ribben, da hun kom til skade efter sundhedshuset åbningstid.

På trods af, at Fredericia ved sygehusnedlukningen fik et sundhedshus, er flere undersøgelser, som man førhen kunne få taget, ikke mulige længere. I regeringens udspil om nærhospitaler er der lagt op til, at man kan udvide visse ting i de eksisterende sundhedshuse. Her er vagtlæger nævnt som en mulighed, mens skadestuer ikke nævnes.

Formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Ejlersen (DF), vurderer også at muligheden for en skadestue ligger langt væk endnu. Tilbuddet om en vagtlæge er hun derimod klar til byde ind på.

- Det kan løse et af problemerne, hvis vi kunne få sådan et akutsygehus til at ligge i Fredericia. Det er vi hvert fald klar til at gå i dialog omkring, siger Susanne Ejlersen (DF).

- Vi gør alt, hvad vi kan i Fredericia Kommune, for at tiltrække så mange faciliteter som muligt.

Forslaget om nærhospitaler var onsdag på programmet i Radio4 Morgen. Lyt her til det fulde indslag, hvor de besøgte Fredericia. 

Senere i udsendelsen var formand for organisationen Danske Patienter, Klaus Lunding, også inviteret til en snak om forslaget. Han mener, at ordet nærhospitaler sender et skidt signal og skaber falske forhåbninger. Lyt med her. 

Ifølge Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, er regeringens forslag om nærhospitaler slet ikke nyt - faktisk nærmere en gammel traver. Hør i indslaget, hvilke rødder forslaget har, og hvad vi kan forvente denne gang. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce