Annonce
Erhverv

Efter forsinkelse: Længe ventet Rema 1000-udvidelse er begyndt

Gravearbejde er i gang ved Rema 1000 i Jelling. I mudderet foran kommer en ny parkeringsplads i løbet af det kommende halve år. Foto: Mette Mørk
Nu begynder arbejdet for alvor i Jelling med at udvide Rema 1000, som både bliver større og får flere parkeringspladser.

Jelling: Ansøgning, protester, et splittet byråd og en nedrivning af 138-årig naboejendom.

Udvidelsen af Rema 1000 i Jelling har været en længere proces. Siden teknisk udvalg i Vejle Byråd i september 2017 for første gang skulle tage stilling til udvidelsesplanerne, er der næsten gået to et halvt år frem til i dag.

Efter nedrivningen af naboejendommen i august 2019 har projektet stået stille, selvom det var meldt ud, at arbejdet med at anlægge en større parkeringsplads skulle begynde i efteråret 2019.

Men nu sker der endelig noget hos supermarkedet på hjørnet mellem Vejlevej og Skovgade. For nylig er der nemlig sat afsætningspæle i jorden.

- Det er en lidt kompleks ombygning, så projekteringen har taget lidt længere tid end sædvanligt, men endelig kommer vi i gang. Det store spadestik starter i denne uge med rydning af grund, terrænregulering, bundopbygning omlægning af fjernvarmeledning, fortæller Jørgen Modvig, der er teknik- og indretningschef i Rema 1000.

Annonce

Drømte om udvidelse i 2008

Blot to år efter åbningen i september 2006 fortalte daværende Rema 1000-købmand Morten Bruhn om udvidelsesplaner.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig en udvidelse og har været ved mine chefer for at bede dem overveje en udvidelse, fordi forretningen går bedre end ventet, sagde han i april 2008.

Dengang gik planerne dog i stå, efter Morten Bruhn forlod butikken i 2009 for at blive regionschef i Rema 1000.

Færdig til sommer

Trods forsinkelsen er projektet af samme format som tidligere meldt ud, understreger Jørgen Modvig.

Det betyder, at butikken, der i dag er 803 kvadratmeter, udvides med 345 kvadratmeter mod syd. Cirka halvdelen af de nye kvadratmeter får kunderne glæde af i selve butikken, mens det øvrige areal bruges til blandt andet lager og bedre personaleforhold.

Antallet af parkeringspladser kommer til at stige, så der fremover bliver 58 parkeringspladser til kunderne, viser en tegning over udvidelsesplanerne.

- Hele projektet vil være færdig til udgangen af uge 28, lyder forventningen fra Jørgen Modvig.

Rema 1000 i Jelling åbnede i september 2006.

Sådan skal der udvides

På den grund, hvor Rema 1000 ligger, har der gennem tiden blandt andet været et mejeri, et andelsvaskeri og Jelling Kommunikations- og Servicecenter. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv og ikke mindst pas på andre!

VB

VB'erne skal nok være klar

Annonce