Annonce
Billund

Efter forureningsdebatten: Det er stadig muligt at få solgt sit hus i Grindsted

Bunden er ikke faldet ud af boligmarkedet i Grindsted efter debatten om forureningssagen. Arkivfoto: Martin Ravn
Tal fra Boliga viser, at antallet af bolighandler i Grindsted faldt i 2018, hvor debatten om forureningssagen blussede op igen. Der blev dog stadig solgt flere boliger end i 2016.
Annonce

Grindsted: Falder prisen på vores hus, og bliver det umuligt at sælge?

Den frygt er kommet til udtryk fra flere Grindsted-borgere, siden debatten om forureningen under byen blussede op i januar sidste år.

JydskeVestkysten har derfor fået boligportalen Boliga til at trække tal på antallet af solgte rækkehuse og villaer i Grindsted i de seneste tre år.

Tallene viser, at der er sket et fald i både antal handler og pris i 2018 i forhold til 2017. Dog er bunden langt fra slået ud af markedet, og både antal handler og prisen ligger højere end i 2016.

I 2018 blev der således solgt 82 boliger mod 103 boliger i 2017 og 70 boliger i 2016.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris var 9530 kroner i 2018 mod 9906 kroner i 2017 og 9473 kroner i 2016.

Tallene

Statistikken over antal handler og priser stammer fra boligportalen Boliga, der fra Tinglysningen har trukket tal i årene 2016-2018 i postnummer 7200 Grindsted.

Alle handler er derefter manuelt gennemgået for at fjerne handler i omegnsbyerne og landområderne. Der er således kun tale om handler inden for Grindsteds byskilt.

Annonce

Glad formand for borgergruppe

Tallene glæder Susanne Mathiesen, der er formand for borgergruppen "Ryd op efter Grindstedværket!".

- Det er ofte argumentet, jeg hører imod, at vi skal gøre noget: "Nu skal vi holde op med at snakke om det her, ellers kan man ikke sælge sit hus". Forleden dag blev jeg stoppet i midtbyen af en dame, der sagde til mig: "Det er noget skidt, du har gang i, er det ikke?". Hun mente, det kostede alle borgere i byen en frygtelig masse penge, blandt andet fordi priserne på husene ville falde, beretter Susanne Mathiesen.

- De tal her viser, at det passer faktisk ikke. Der blev solgt mindre sidste år, men det er stadig højere end i 2016, så det er nok markedets naturlige udsving. Der bliver også bygget en masse nye rækkehuse og lejeboliger i Grindsted. Det kan også spille ind på lysten til at købe, tilføjer Susanne Mathiesen.

Hun vil bruge tallene til at tale for sin sag:

- Det største problem er, at der løber historier rundt om i byen, at det at give sig til at få ryddet op i forureningen, har en negativ konsekvens. Nu ved vi, at det ikke er sandt, og derfor kan vi sige til dem: Så lad vær' med at gå rundt og fortælle det i byen, siger Susanne Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Bekymring breder sig på lærerværelserne: Vejle-lærere kan ikke overholde afstandskravene

Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce