Annonce
Vejle

Efter fund af skimmelsvamp: Udlejer sætter Vejles hjemløse på gaden

Der er stadig ingen afklaring på, hvornår og hvor de hjemløse igen får tag over hovedet om natten. Lejemålet på Damhaven er fyldt med skimmelsvamp, og Vejle Værested og Herberg forlod stedet i slutningen af august. Foto: Google Street View
Vejle Værested og Herberg på Damhaven 1 har været lukket siden slutningen af august. Nu bekræfter voksenudvalgets formand, at herberget er blevet sagt op af udlejeren. Næstformanden for udsatterådet i Vejle, Henrik Nørgaard Christensen, kritiserer forløbet.
Annonce

Vejle: Vejles hjemløse skal have nyt tag over hovedet. Det bekræfter formanden for Vejle Byråds voksenudvalg, Gitte Frederiksen (V), efter flere ugers uvished om fremtiden for "Vejle Værested og Herberg".

Værestedet og herberget har siden 1. april 2018 holdt til på Damhaven 1, men sidst i august blev stedet lukket med øjeblikkelig virkning, da Arbejdstilsynet konstaterede, at de lejede lokaler er fyldt med skimmelsvamp.

I første omgang hed det, at lejemålet ville blive renoveret, så de hjemløse - efter en genhusning - kunne vende tilbage til Damhaven.

- Vi får nyt køkken og nye badeværelser. Vi får også et nyt rum til kvinder og nye gulve. I mellemtiden satser vi på noget genhusning, fortalte herbergsleder Conny Kessler til Vejle Amts Folkeblad 27. august.

Men sådan går det ikke. Gitte Frederiksen oplyser, at udlejeren, Jansen Ejendomme A/S, simpelthen har opsagt lejeaftalen.

- Der var et tilsyn på lejemålet med nogle ting, som gjorde, at udlejer valgte at opsige lejemålet, siger Gitte Frederiksen i dag.

De snakker og snakker, men de skulle handle i stedet. Vi er snart i oktober, og der er ikke sket noget endnu. De skulle skamme sig.

Henrik Nørgaard Christensen, næstformand i udsatterådet

Annonce

Nattekulden strammer til

Hun understreger, at "vi er politisk enige om, at der skal være et natherberg, så borgerne kan få en seng at sove i og nogle at snakke med."

Samtidig erkender hun, at det udefra kan have set ud, som om tingene er stået stille.

Og netop det manglende tempo med hensyn til at finde et nyt sted til de hjemløse har fået Henrik Nørgaard Christensen, næstformand i Vejle Udsatteråd, på banen.

- De snakker og snakker, men de skulle handle i stedet. Vi er snart i oktober, og der er ikke sket noget endnu. De skulle skamme sig, siger Henrik Nørgaard Christensen med udsigten, at nattekulden strammer til om de hjemløse.

Annonce

Kritik af samarbejdet

Henrik Nørgaard Christensen er ud over sin position i Vejle Udsatteråd også næstformand i SAND, de hjemløses landsorganisation.

Han langer ud efter både Vejle Kommune og Vejle Værested og Herberg, som ifølge ham ikke samarbejder godt nok.

- Det er åbenbart, at de, der står for driften af herberget, og Vejle Kommune ikke kan finde ud af at samarbejde. Sådan ser jeg det i hvert fald, siger Henrik Nørgaard Christensen.

Det er en beskyldning, som Dorte Kracht, formand for bestyrelsen for Vejle Værested og Herberg, afviser.

- Der arbejdes på en midlertidig løsning, og der er et glimrende samarbejde mellem Vejle Kommune og Vejle Værested og Herberg, fortæller hun.

Annonce

Tre til seks gæster hver nat

Gitte Frederiksen oplyser, at der siden foråret og frem til august har været mellem tre og seks overnattende gæster på herberget hver nat.

Den 30. september er der møde i voksenudvalget, og her skal der tages stilling til, hvordan Vejle Kommune i fremtiden skal drive et natherberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce