Annonce
Vejle

Efter indkøb af 6500 mundbind og visirer: Nu kan Torvehallerne endelig smide masken

Terje Thesbjerg glæder sig over, at han og personalet i Torvehallerne kan smide mundbindet på mandag. Arkivfoto: Flemming Larsen
Ad 14 omgange har ejer af Torvehallerne Terje Thesbjerg bestilt mundbind og visirer hjem til sit personale. Hotel- og restaurantejeren glæder sig over lempelserne, selvom han fortsat skal kontrollere coronapas.

Vejle: Nattens genåbningsaftale på Christiansborg skaber glæde rundt på caféer og spisesteder i Vejle.

I Torvehallerne ved Kirketorvet, der rummer tre restauranter, et hotel, en bar og et stort loungeområde, forandres hverdagen endnu en gang på grund af coronapandemien.

Men denne gang er det til den gode side, og det er især afskaffelsen af mundbind og visirer, der skaber glæde hos medejer og direktør Terje Thesbjerg.

Annonce

- Det er en lettelse, at vi fra mandag ikke længere skal gå med mundbind. Det bliver rigtig skønt for både gæster, personale og for os. Jeg har nu ad 14 omgange bestilt mundbind og mundvisirer hjem. Det bliver en lettelse at blive fri for, og det har været til stor gene at stå med mundbind i køkkenet og arbejde i længere tid. Især nu, hvor det er blevet varmere, siger direktøren.

Han vurderer, at han gennem hele perioden med tvungne mundbind og visirer har fået 2500 genbrugelige mundvisirer hjem, mens antallet af blå engangsmundbind når op omkring 4000.

Intet coronapas udenfor

Direktøren må dog fortsat sætte personalet til at tjekke gæsternes coronapas, indtil det krav forsvinder på landets spisesteder 1. september.

Det lever han dog med, for Torvehallerne har en udendørs gård med 60 pladser samt stole til 50 ude på Kirketorvet, og her skal gæsterne ikke fremvise et gyldigt coronapas.


Coronapasset har betydet, at gæsterne er blevet væk i begyndelsen af ugen, fordi folk ikke gider stå i kø til test to-tre gange om ugen.

Terje Thesbjerg, medejer og direktør i Torvehallerne


- Så længe vejret er til, at folk kan sidde udenfor, kan vi godt leve med coronapasset. Men det har betydet, at gæsterne er blevet væk i begyndelsen af ugen, fordi folk ikke gider stå i kø til test to-tre gange om ugen. Det har været synd for de mindre restauranter, der ikke har kapacitet til at udvide i weekenderne, for folk har ventet med at gå ud at spise til torsdag, fredag og lørdag, siger Terje Thesbjerg.

Annonce

Slipper for at jage gæster ud

Han glæder sig også over, at hans spisesteder og baren nu kan udvide åbningstiderne til midnat fra fredag og til klokken to fra 15. juli.

Hidtil har alle landets caféer og spisesteder kun måttet servere mad og drikkevarer indtil klokken 22, mens de har skullet lukke klokken 23.

- Det er dejligt, at vi slipper for modvilligt at jage gæsterne ud allerede mellem klokken 22 og 23. De har simpelthen haft så meget lyst til at blive siddende længere og nyde et glas vin eller en god cocktail efter maden. Derfor bliver lempelserne bestemt modtaget godt hos os. Vi er rigtig glade og glæder os til det, siger direktøren.

Annonce

Kan give helhedsoplevelse

Han vurderer dog ikke, at de udvidede åbningstider betyder, at Torvehallernes spisesteder nu kan nå at få et ekstra rykind af spisende gæster.

- Det handler ikke om at få ekstra menuer ind, men om at give folk en helhedsoplevelse. Det handler om, at folk har meget lyst til at blive siddende og få et ekstra glas, hvor vi hidtil har været nødt til at lukke serveringen klokken 21.59, siger Terje Thesbjerg.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce