Annonce
Trekantområdet

Vækstfond politianmelder ledelsen i konkursramte Scanleasing: Mistænker den for bevidst at have fortiet oplysninger

Vækstfonden har indgivet en politianmeldelse mod ledelsen i Scanleasing, der gik konkurs i midten af oktober. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Vækstfonden, der var långiver til konkursramte Scanleasing, har anmeldt den tidligere ledelse for at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Kolding: Konkursen i Scanleasing bliver nu også til en politisag efter, at Vækstfonden har anmeldt den tidligere ledelse til politiet.

Ringkjøbing Landbobank og Vækstfonden er de to største kreditorer i det konkursramte selskab, der har hovedkontor på Vejlevej i Kolding. Da konkursen ramte, havde Scanleasing omkring 1.000 biler på gaden.

I en pressemeddelelse oplyser Vækstfonden, at den statslige fond mistænker selskabet for i strid med loven om Vækstfonden bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Annonce

Kommunikations- og pressechef i Vækstfonden Charlie Stjerneklar udtaler i meddelelsen, at: "Vækstfonden har valgt at politianmelde ledelsen i Scanleasing Danmark A/S. Det er meget sjældent, at vi er nødsaget til at skride til politianmeldelse, men i denne sag, er det vores opfattelse, at det har været nødvendigt".

Vækstfonden skriver videre, at man på nuværende tidspunkt af respekt for den igangværende konkursbehandling ikke udtaler sig yderligere om sagen, men vil afvente kuratorernes redegørelser om forløbet af bobehandlingen.

Store krav mod boet

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der i partnerskab med banker og private investorer fra ind- og udland ”udvælger og udvikler de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.”

I tilfældet med Scanleasing endte lånet, som ifølge Jyllands-Posten beløber sig til 32 millioner kroner, i en konkurs.

Kravene mod konkursboet efter Scanleasing er ialt nået op på 256 millioner kroner, viste den foreløbige redegørelse til skifteretten, der er fra starten af november. Og der løber fortsat krav ind.

De finansielle kreditorer, der tæller Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden, har virksomhedspant, så de står først i rækken, når regnskabet skal gøres op. Samlet har de pant for 245 millioner kroner i den konkursramte virksomhed.

Det konkursramte selskab var ejet af Peter Larsen, der kort efter konkursen blev erklæret personligt konkurs. Samlet er der rejst krav mod ham personligt for 195 millioner kroner.

Sagen kort

Konkursramte Scanleasing, der havde hovedkontor i Kolding, knækkede nakken i oktober, og på det tidspunkt ejede selskabet godt 1.000 biler. Siden har konkursboet drevet leasingselskabet videre med hjælp fra en række nøglemedarbejdere, og i slutningen af november begynder konkursboet at sælge de første biler. Inden konkursen var der cirka 35 ansatte i Scanleasing.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce