Annonce
Vejle

Efter kovending og trafikkaos: Viceborgmester vil redde Sønderbrogade

Sønderbrogade er stærk trafikeret, og står det til NPV, skal vejen lukkes som en del af byggeprojektet på Posthusgrunden. Men den vejomlægning ønsker viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) nu en gang for alle at få lagt i den kommunale grav. Foto: Torben Juhler
Dan Arnløv Jørgensen (K) intensiverer kampen for at undgå den planlagte lukning af Sønderbrogade, nu hvor NPV har en godkendt lokalplan at arbejde ud fra.
Annonce

Vejle: Modstanderne af NPV's omfattende byggeprojekt på Posthusgrunden blev fredag slået - om ikke tilbage til start - så i al fald nogle felter tilbage i spillet om udviklingen af den centrale grund i Vejle.

Det skete, da Planklagenævnet omgjorde sin egen beslutning og nu har godkendt den efterhånden to et halvt år gamle lokalplan for det 54.000 kvadratmeter store areal ved Gammelhavn.

Med i planen for området er også en omlægning af trafikken, hvor Vejle Kommune skal etablere en ny vej ind over Posthusgrunden. Samtidig skal Sønderbrogade lukkes for kørende trafik og på den måde forlænger man byens gågade helt ned til krydset Fredericiavej/Damhaven.

Min bekymring for Sønderbrogade er blevet bestyrket de seneste uger. Enhver har kunnet set, hvad der sker med trafikken i byen, når du lukker en lille vej. Det giver kaos.

Dan Arnløv Jørgensen (K), viceborgmester

Annonce

Søger en principbeslutning

Fredagens nye udvikling i den langstrakte midtby-saga har straks fået viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) til at handle.

Han anmodede fredag eftermiddag - få timer efter, at Planklagenævnet offentliggjorde sin beslutning - om at få en sag behandlet på først mulige byrådsmøde.

Her vil han søge flertal for en principbeslutning om, at Sønderbrogade skal bevares som trafikfærdselsåre for biler med mere.

Det sker som en følge af den nye udvikling i sagen, men også på grund af de seneste ugers trafikale problemer i midtbyen om morgenen og eftermiddagen.

Her har blandt andet Kirkegade, Enghavevej og halvdelen af Gl. Ribevej været spærret som følge af lednings-, vej- og fortovsarbejde. Dele af spærringerne gælder stadig

Annonce

Eksperimenter må høre op

- Min bekymring for Sønderbrogade er blevet bestyrket de seneste uger. Enhver har kunnet set, hvad der sker med trafikken i byen, når du lukker en lille vej. Det giver kaos, og derfor kan vi ikke på nogen måde forsvare en lukning af Sønderbrogade. Tiden med mærkelige trafikeksperimenter må høre op, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han vil fortsat kæmpe imod NPV's byggeprojekt på Posthusgrunden, men ser kampen for at holde Sønderbrogade åben som førsteprioritet.

- Vi må bruge den sunde fornuft, for vi har nærmest haft gang i et 1:1-skalaforsøg, som bekræfter, hvor katastrofalt det vil være at lukke Sønderbrogade. Det kan ikke lade sig gøre, uden at det hele brænder sammen, siger viceborgmesteren.

Annonce

Skal ikke betale en krone

Han ankommer samtidig til byrådsmødet med et forslag om, at "Vejle Kommune ikke betaler for eventuelle vejomlægninger som følge af projekter på Gammelhavn", mens hans forslag ikke nævner noget om den nu gældende lokalplan for Posthusgrunden.

- Jeg er ikke interesseret i NPV's projekt. Det har jeg sagt hele tiden, men nu må vi kæmpe for Sønderbrogade først. Det kan være, at det er nemmere for byrådet at forholde sig til trafikken end en lokalplan, siger han.

Annonce

Ender som en adskilt ø

Hos NPV meldte administrerende direktør Jens Schaumann fredag ud, at selskabet er klar til at tage en dialog om de knaster, der fortsat kan være i selskabets nu reviderede byggeprojekt. Men han har svært ved at forstå den politiske modstand mod Sønderbrogades lukning.

- Jeg har svært ved at se, hvorfor det for nogle er så magtpåliggende at holde Sønderbrogade åben. Jeg synes netop, det er en af projektets fordele, at man får Gammelhavn integreret i bymidten i stedet for, at den bliver afskåret af en stærk trafikeret vej og ligger som en adskilt ø, siger direktøren.

Han mener samtidig, at det vil være en kvalitet for de beboere, der vælger at bosætte sig i de mange lejligheder, som projektet rummer, hvis noget af trafikken flyttes væk.

- De vil opleve det som en kvalitet, at området ikke er mere trafikbelastet end højest nødvendigt, siger Jens Schaumann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce