Annonce
Trekantområdet

Efter krakket i Scanleasing kommer de første 100 luksusbiler snart til salg

Der var godt 1.000 biler i Scanleasing, da selskabet gik konkurs, og ved udgangen af november begynder konkursboet at sælge bilerne, når leasingkontrakterne udløber. I første omgang skal der sælges 80-100 biler. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Den første klump af luksusbiler i konkursboet efter Scanleasing kommer snart til salg. Det er fortsat tvivlsomt, om der er andre end banken og Vækstfonden, der får dækket tabet efter konkursen.

Kolding: Konkursboet efter Scanleasing kan snart begynde at hente penge hjem, når boet ved udgangen af november begynder at sælge de cirka 1.000 biler, der er leaset ud. Det er dog usikkert, om der er andre end bankforbindelsen og Vækstfonden, der får dækket noget af tabet.

Scanleasing, der har hovedkontor i Kolding, knækkede nakken i oktober, og på det tidspunkt ejede selskabet godt 1.000 biler. Siden har konkursboet drevet leasingselskabet videre med hjælp fra en række nøglemedarbejdere, men nu begynder de første kontrakter at udløbe, og så skal luksusbilerne sælges.

- Vi kigger lige nu på, hvordan salgsprocessen skal være for de biler, hvor leasingkontrakten udløber. I første omgang er der 80-10 biler, som skal sælges. Kontrakterne udløber jo løbende og typisk ved udgangen af en måned, og nu sælger vi første klump, siger advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, som skifteretten har indsat som kurator til at rede trådene ud sammen med kurator John Sommer Schmidt.

Annonce

Præcis hvordan bilerne skal sælges afhænger af, om det er private eller erhvervskunder, der køber bilerne.

- Men vi er ret sikre på, at det er noget, vi ruller ud i slutningen af november. De præcise rammer har vi ikke helt på plads endnu, siger Christian Jul Madsen.

Fortsat stor usikkerhed

Der tegner sig allerede nu et billede af, at en stor del af kreditorerne ikke kan forvente at få penge ud af konkursboet, når regnskabet er gjort op. Kravene mod konkursboet efter Scanleasing er nået op på 256 millioner kroner, det viste den foreløbige redegørelse til skifteretten fra starten af november, og der løber fortsat krav ind, selvom det ikke er de store millionbeløb, oplyser Christian Jul Madsen.


Vi kigger lige nu på, hvordan salgsprocessen skal være for de biler, hvor leasingkontrakten udløber. I første omgang er der 80-10 biler, som skal sælges.

Christian Jul Madsen, kurator i konkursboet efter Scanleasing


Ud over de 1.000 biler, der kører på landevejene, så viser første oversigt, at konkursboet råder over blandt andet en baneracerbil af mærket Aston Martin Vantage og en Saker GT, der ikke kan indregistreres. Derudover er der en varevogn af mærket Fiat Ducato fra 2015 og to trailere.

De finansielle kreditorer, der tæller Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden, har virksomhedspant, så de står først i rækken, når regnskabet skal gøres op.

- Før de almindelige kreditorer kan få noget ud, så skal virksomhedspantet dækkes ind, og det er også derfor, at vi er lidt konservative i forhold til at sige, om der kommer en dividende ud til de simple kreditorer. Som det ser ud lige nu, så er vi meget i tvivl, men vi tør heller ikke udelukke det på nuværende tidspunkt, da der endnu ikke er analyseret på mulige omstødelseskrav eller andre krav, der kan føre til midler for boet, siger Christian Jul Madsen.

De øvrige kreditorer er blandt andet underleverandører, Skat, udlejere og benzinselskaber.

Annonce

Personligt konkurs

Det konkursramte selskab var ejet af Peter Larsen, der kort efter konkursen blev erklæret personligt konkurs. Ekstra Bladet har fået aktindsigt i den første redegørelse fra kurator i forbindelse med den personlige konkurs, og kurator havde i den redegørelse opgjort værdierne til 43.498 kroner. Dertil kom så salg af inventar og pension, som endnu ikke er gjort op. Samlet er der rejst krav mod ham personligt for 195 millioner kroner, skriver Ekstra Bladet.

Det senest offentliggjorte regnskab fra Scanleasing, der er fra sommeren 2019 og dækker 2018, viste et overskud på seks millioner kroner, efter et år hvor omsætningen var steget fra 149 til 227 millioner kroner. Der var dog en række anmærkninger fra revisoren, der noterede, at selskabet blandt andet havde indberettet urigtige momsangivelser, der var et ulovligt lån til et bestyrelsesmedlem, og regnskabet var indsendt for sent.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce