Annonce
Vejle

Efter krisemøde: Viceborgmester vil have ekstern undersøgelse af Posthusgrunden

Det kan ende med en ekstern vurdering af byrådets handlemuligheder, nu hvor der er rejst tvivl om Planklagenævnets afgørelse i sagen om plangrundlaget for NPV's butiks- og boligprojekt på Posthusgrunden midt i Vejle. Illustration: NPV
Tidligt morgenmøde om Posthusgrund-sagen gav ingen afklaring mandag. Viceborgmester vil have eksterne folk til at vurdere byrådets muligheder.
Annonce

Vejle: Gruppeformændene for Vejle Byråds syv partier og økonomiudvalget var stået tidligt op mandag.

De var indkaldt til møde om den posthusgrund, som endnu huser et posthus, busgarager og en nedslidt godsbanebygning med spor.

Spørgsmålet er, om Posthusgrunden nogensinde bliver bebygget ud fra de streger, udviklingsselskabet NPV har slået.

I hvert fald har Planklagenævnet sat en bremse i projektet med afgørelsen om at underkende kommuneplantillægget og dermed Gammelhavns lokalplan.

Siden har det vist sig, at klagenævnet har overset, at tillægget var aflyst og afløst af den kommuneplan, som byrådet vedtog i 2017. Derfor er spørgsmålet nu, om byrådet vil bede Planklagenævnet tage stilling til sagen på ny.

Vi kan tage Planklagenævnets afgørelse til efterretning. Vi kan vælge at gå i dialog med nævnet. Eller vi kan bede om at få en ekstern juridisk vurdering af vores handlemuligheder.

Dan Arnløv Jørgensen (K), viceborgmester

Annonce

Skal have flere svar

På den baggrund havde borgmester Jens Ejner Christensen (V) indkaldt samtlige partier til møde mandag klokken syv i DGI Huset, hvor fintællingen af EU-stemmerne skulle sættes i gang klokken otte.

Men nogen afklaring på byrådets holdning til Planklagenævnets afgørelse og sagens videre forløb kom der ikke ud af krisemødet.

- Vi har ikke fundet ud af noget. Vi fik en orientering og har fået talt om forskellige ting. Grunden til, at jeg holder møde uden rigtig at vide noget, er, at der med så politisk en sag er behov for at mødes tit, så der ikke opstår forskellige rygtedannelser. Der blev stillet nogle juridiske spørgsmål, vi skal have svar på inden næste møde, siger Jens Ejner Christensen.

Om det bliver allerede onsdag, hvor der er økonomi- og byrådsmøde, ved borgmesteren dog ikke. Det afhænger af, om forvaltningen får svar på de forskellige spørgsmål.

- Det var ikke et møde, hvor vi skulle stemme om noget. Jeg kender de forskellige positioner i byrådet. Derfor vil jeg hellere kalde sammen én gang for meget end én gang for lidt, og jeg har endnu ikke et overblik over, hvad vi gør fra nu af. Det var mere et spørgsmål om at sidde i samme rum, så alle hører det samme, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Skal være eksterne folk

Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) som er blandt modstanderne af NPV's projekt og en lokalplan med mange butikskvadratmeter, ser tre scenarier i det videre forløb.

- Vi kan tage Planklagenævnets afgørelse til efterretning. Vi kan vælge at gå i dialog med nævnet. Eller vi kan bede om at få en ekstern juridisk vurdering af vores handlemuligheder, siger Dan Arnløv.

Han hælder selv til det sidste, og understreger at det ikke skal være en vurdering, Vejle Kommunes egen forvaltning skal stå for.

- Jeg synes, det er uklogt, at planchefen (Lars Buksti, red.) går ud og melder ud, som han gør den anden dag. Det kan nogle se som et partsindlæg. Derfor synes jeg, vi skal have en ekstern vurdering, siger viceborgmesteren.

Han henviser til en artikel i fredagens Vejle Amts Folkeblad, hvor Lars Buksti redegjorde for mulighederne og blandt andet antog, at enten byrådet eller NPV beder Planklagenævnet genoptage sagen om den om diskuterede bygrund og byggeprojektets plangrundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce