Annonce
Fredericia

Efter kritik: Havneselskab tager byråds reaktion til efterretning og er klar til tættere dialog

Formand for bestyrelsen for ADP A/S Erik Østergaard har sammen med den øvrige bestyrelse taget byrådets reaktion på redegørelsen fra selskabet til efterretning. Det har endnu ikke været muligt at træffe bestyrelsesformanden for yderligere kommentarer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Bestyrelsen for havneselskabet ADP er klar til at sikre en tættere kontakt til ejerne - de tre byråd i Fredericia, Nyborg og Middelfart - efter kritisk sag om håndtering af forbrug til rejser, repræsentation, m.m. Redegørelsen viser, at sagen blev løst professionelt, fastslår bestyrelsen i svar til Fredericia Byråd.

Fredericia: De reelle ejere af havneselskabet ADP A/S Fredericia, Middelfart og Nyborg Kommuner har i et fælles brev gjort klart, at man gerne havde set, at bestyrelsen for selskabet havde inddraget dem i håndtering af en alvorlig sag om uregelmæssigheder omkring den tidligere direktør.

I en pressemeddelelse har Fredericia Byråd kritiseret det faktum, at politikerne ikke blev orienteret.

ADP tager i en pressemeddelelse om sagen byrådets opfordring til efterretning, men konstaterer samtidigt, at redegørelsen omkring sagen viser, at bestyrelsen håndterede sagen professionelt og med aktionærernes interesse for øje.

Annonce

- ADP vil fremadrettet knytte en endnu tættere kontakt til byrådene, så vores aktionærer kan betrygges i, at vi sikrer den bedst mulige drift til gavn for borgerne i de tre ejerkommuner, lover bestyrelsen i svaret til byrådet.

Havneselskabets bestyrelse slår fast, at den skal sikre, at aktionærerne – dvs. i sidste ende Fredericias, Nyborgs og Middelfarts borgere, får mest muligt ud af driften af deres aktiv.

- Det gøres inden for rammerne af gældende lovgivning, herunder aktieselskabslovgivningen, samt ikke mindst de rammer og strategier for selskabets drift og udvikling, som de tre ejerkommuner har fastlagt i selskabets vedtægter og kommunernes indbyrdes aktionæroverenskomst, skriver bestyrelsen.

ADP vil fremadrettet knytte en endnu tættere kontakt til byrådene, så vores aktionærer kan betrygges i, at vi sikrer den bedst mulige drift til gavn for borgerne i de tre ejerkommuner, lover bestyrelsen i svaret til byrådet.

Pressemeddelelse fra havneselskabet ADP A/S

Selskab i vækst

Selskabet konstaterer i den forbindelse, at der gennem de seneste år er sket en betydelig modernisering, professionalisering og udvikling af selskabet.

- Og det er yderst tilfredsstillende, at selskabet i år, i et i øvrigt stærkt konkurrencepræget marked, forventer at levere det bedste årsresultat nogensinde med en kraftig stigning i omsætning og resultat, noterer selskabet.

Bestyrelsen afviser ikke, at der kan ske forbedringer, også hos ADP, og man noterer sig, at ejerne ønsker at udvise et endnu mere aktivt ejerskab.

- Det hilses velkomment og ses som en mulighed for yderligere at styrke selskabets vækststrategi og realiseringen af samme, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det har endnu ikke været muligt at træffe bestyrelsesformand i ADP A/S Erik Østergaard for yderligere kommentarer til sagen. Herunder en nærmere forklaring på, hvordan man håndterede sagen fra bestyrelsens side, og hvorfor man valgte ikke at orientere ejerne - byrådet.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Fredericia

Vendersgades fremtid ligger også i fortiden: Butiksejer efterlyser fredericianernes historier om gågaden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce