Annonce
Vejle

Efter lang ventetid: Kæmpe boligområde har nu fået sin egen daginstitution

Tirsbækgård hedder den nye daginstitution i Tirsbæk Bakker. Mandag formiddag slog den dørene op for de nye beboere.

Vejle: Mandag formiddag kom det øjeblik, som blandt andet Marianne Højberg har ventet længe på.

Hun er leder af Vejle Kommunes nyeste daginstitution, Tirsbækgård, der - som navnet antyder - er placeret i det hastigt voksende boligområde Tirsbæk Bakker.

- Det er dejligt, at vi nu kan åbne, selvom det har været udfordrende på grund af corona. Det betyder blandt andet, at vi stadig mangler noget inventar, lød det fra Marianne Højberg, inden hun overlod det til borgmester Jens Ejner Christensen (V) at klippe det røde bånd og erklære Tirsbækgård for åben.

Annonce

Indvielsen har ladet vente på sig - ikke kun på grund af corona. De oprindelige planer tilsagde, at de nye bygninger på det naturskønne højdedrag midt i udstykningen skulle være taget i brug for et par år siden.


Vi mangler stadig noget inventar, der er strandet ved grænsen på grund af corona - og så skal der selvfølgelig indrettes legeplads. Men jeg er glad for, at vi holdt fast i at åbne i dag.

Marianne Højberg, leder af Tirsbækgård


Ifølge formanden for Vejle Byråds børne- og familieudvalg, Torben Elsig-Pedersen (R), er det ikke mindst juraen, der har drillet i projektet, der både har offentlige og private penge involveret.

Direktør Morten Hansen fra Tirsbæk Bakker og Vejle Kommune har indgået et privat-offentligt partnerskab, hvor kommunen har betalt i omegnen af 30 millioner kroner for selve daginstitutionen, mens Morten Hansen har stået for grund og det nye fælleshus, der er en del af bygningskomplekset.

- Det første år var det mest juristerne, der arbejdede med projektet, konstaterede udvalgsformanden i forbindelse med indvielsen.

Christian og Amelie sørgede for at holde det røde bånd stramt, så borgmester Jens Ejner Christensen kunne klippe det røde bånd. Og så brød hurra-råbene ellers løs. Foto: Mette Mørk

Helt overordnet glædede han sig dog over, at det er lykkedes at forene offentlige og private kræfter i at få skabt en helt ny institution.

Som udgangspunkt er der plads til 120 børn. I den langstrakte proces blev den oprindelige plan om en institution til 150 børn skaleret ned til de 120:

- Det er lidt ærgerligt, for jeg forventer, at vi hurtigt kan få brug for mere plads, sagde Marianne Højberg, da det røde bånd var klippet og kaffe, kage og vand serveret.

Fra Uhrhøj til Tirsbæk

På grund af den lange ventetid har daginstitutionen i sine første måneder haft base på Urhhøj. Derfor åbnede institutionen med 45 børn - flest i vuggestuen.

- Jeg regner med, at vi kommer til at vokse med cirka 20 børn om måneden. Derfor skal vi også løbende have ansat nye medarbejdere, så vi når op på 35, fortalte Marianne Højbjerg.

I dag er der ifølge direktør Morten Hansen fra Tirsbæk Bakker bygget 550 boliger i området. Dermed er beboerantallet over 1000, og udbygningen er langt fra slut:

- Det er gået stærkt, siden vi byggede det første hus for 10 år siden. Der var en periode, hvor det var meget stille, men det er slut, sagde Morten Hansen.

Den nye daginstitution er et fælles projekt mellem Tirsbæk Bakker og Vejle Kommune - her symboliseret ved direktør Morten Hansen og borgmester Jens Ejner Christensen (V). I baggrunden glæder leder Marianne Højberg sig over, at den nye institution endelig står klar. Foto: Mette Mørk

Marianne Højbjerg og hendes familie var rent faktisk de første, der flyttede ind i 2011. Dengang var de stort set alene i det store område, og grunden, hvor Tirsbækgård ligger i dag, var mark.

Nu er det pædagogik, der skal dyrkes på arealet, hvor børnene er delt ind i mindre grupper - alle opkaldt efter de dyr, der findes i området: Vildhestene, svanerne, blishønsene, skovmusene og så videre.

Børnene har foreløbig god plads at brede sig på, og i dagtimerne kan de også benytte sig af fælleshuset, der er endnu et nyt tilbud til beboerne i det store parcelhuskvarter.

Arkitektfirmaet Ravn Arkitektur har stået for tegningerne til den gårdlignende institution, der ud over børnehave og vuggestue også rummer et fælleshus for beboerne i Tirsbæk Bakker. Foto: Mette Mørk
Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce