Annonce
Vejle

Efter lang ventetid: Nu kommer lyssignalet i dødskryds

De smadrede skilte på fotoet fra marts 2015 vidner om den dødsulykke, der skete i krydset mellem Jennumvej og motortrafikvejen mod Billund. Her tre år senere bliver krydset sikret med lysregulering. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Krydset ved Jennumvej har været en sort plet i årtier - 1. juli skulle pletten være visket væk til stor glæde for beboerne i Skibet og omegn

Skibet: Om tre måneder skulle sort plet på trafikkortet gerne være vasket væk.

Efter et meget langt tilløb er arbejdet med at etablere et lyssignal i krydset mellem motortrafikvejen og Jennumvej gået i gang. Hvis alt går efter planen, er signalet i funktion inden udgangen af juni skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse om projektet.

Krydset har været en kilde til usikkerhed i det hastigt voksende boligområde ved Skibet. De seneste fem år, er der sket to ulykker med dødelig udgang i krydset - senest i marts 2015, hvor en 76-årig mand omkom. Så sent som i januar, måtte en kvinde klippes ud af sin bil efter et sammenstød.

Annonce

Jeg ved, at der faktisk er flere, der slet ikke kører den vej i bil lige nu, fordi de simpelthen ikke er trygge ved det.

Keld Rasmussen - formand for lokalrådet for Skibet og omegn

Forsinket og fordyret

I efteråret 2016 sagde Vejle Byråd ja til at betale for at få krydset signalreguleret. Egentlig er det staten i skikkelse af Vejdirektoratet, der har ansvaret for motortrafikvejen, men direktoratet har aldrig fundet de nødvendige millioner til sikringen. Derfor var det først med byrådets accept af at betale hele regningen, at der kom skub i projektet.

Egentlig skulle arbejdet være sat i gang allerede sidste år, men det vanskelige kryds tæt på Skibet Kirke bød på flere udfordringer end ventet - og i sidste ende blev selve arbejdet i marken udsat til dette forår. Udover forsinkelsen har projektet også budt på økonomisk hovedbrud. I første omgang forventede kommunen, at regningen ville lyde på mellem fire og fem millioner kroner - men efter licitationen måtte Vejdirektoratet meddele, at kommunen skulle finde otte millioner kroner til lyssignalet.

Lokal glæde

Forsinkelsen og økonomien slår dog ikke skår i glæden over, at projektet er igang. Formanden for lokalrådet i Skibet og omegn, Keld Rasmussen, siger:

- Vi er super glade for, at de endelig går i gang. Med et lysreguleret kryds, vil vi føle os meget mere sikre når vi sender vores børn til og fra skole.

Formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V) deler glæden og siger:

- Skibet er et område i rivende udvikling. Beboerne skal føle sig trygge, når de skal til og fra området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

112

Opdateret: 24-årig mand dræbt afskud

Annonce