Annonce
Trekantområdet

Efter lokalopgør i Vejle: Fodboldtilhængere smadrede udstyr for mange tusinde kroner i fanbus

Her er et billede fra en tidligere lejlighed, hvor Kolding IF og Vejle mødtes. Senest mødtes de to hold i Vejle 19. oktober, og på vejen hjem efter denne kamp ødelagde flere Kolding IF-fans udstyr for mange tusinde kroner i den lejede bus fra Vejle Turisttrafik. Efterfølgende har de, der stod for at leje bussen, modtaget en regning fra busselskabet på cirka 31.500 kroner. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding IF-fans, der i forbindelse med en kamp mellem Vejle Boldklub og Kolding IF i Vejle i oktober, havde lejet en bus til kørsel til og fra kampen, ødelagde udstyr i bussen for adskillige tusinde kroner på hjemturen. Vejle Turisttrafik har derfor sendt en stor ekstraregning til KIF-tilhængerne.
Annonce

Kolding/Vejle: Hjemturen efter en fodboldkamp i Vejle mellem Kolding IF og Vejle Boldklub i oktober foregik på en så voldsom måde, at den er endt med en dyr regning til Kolding-fansene fra det busselskab, der var hyret til at transportere en del af fodboldtilhængerne fra Kolding til og fra kampen.

På hjemturen efter kampen ødelagde nogle af de fans fra Kolding, der var med den ene bus, nemlig flere ting i bussen, og det har betydet, at selskabet, Vejle Turisttrafik, har sendt en stor ekstraregning til KIF-tilhængerne.

Den samlede regning for ødelæggelserne er ifølge medejeren af Vejle Turisttrafik, Benny Petersen, på cirka 31.500 kroner.

Ifølge KIF Supports facebookside er regningen blevet sendt til den person, der har lejet bussen, men netop nu er man ved at samle penge ind blandt tilhængerne til at kunne betale regningen. Ifølge den seneste opgørelse, der er blevet skrevet om på den offentligt tilgængelige facebook-side, er der indsamlet lidt over 5000 kroner.

Formanden for KIF Support, Kenneth Rasmussen, har ikke mange kommentarer til sagen om ødelæggelser i bussen.

- Det gør på ingen måde noget godt for klubben eller supporterne, siger han, der ikke ellers ønsker at kommentere sagen.

Ødelæggelserne

  • Gardiner, klapborde og nødhammere blev ødelagt i den dobbeltdækkerbus, som Kolding IF-fans havde lejet til og fra kampen mellem Kolding IF og Vejle i Vejle den 19. oktober.
  • På KIF Supports facebookside har folkene bag siden opfordret alle Kolding IF-fans til at give et tilskud til den store ekstraregning, som fansene har fået fra busselskabet.
  • Ifølge busselskabet er der blevet ødelagt ting for cirka 31.500 kroner inklusiv moms i bussen.
Annonce

Gardiner og klapborde ødelagt

Benny Petersen fra Vejle Turisttrafik, fortæller, at fodboldfansene fra Kolding på turen fra Vejle den 19. oktober blandt andet rev flere gardiner ned i bussen, og flere af de nedrevne gardiner er helt forsvundet. Desuden blev mange af de klapborde, der sidder bag på hver stol, ødelagt, og nogle af bordene blev helt revet ud af stolene.

Endelig blev flere nødhammere i bussen revet ned og fjernet, mens andre blev løsnet.

- Jeg kan slet ikke forstå, at de ødelægger noget, de selv har lejet, og vi vil da helst ikke køre med dem en anden gang. Så skal de i hvert fald lige have styr på deres fans og retningslinjer, siger Benny Petersen.

Annonce

Andre holder selvjustits

Den dobbeltdækkerbus fra hans firma, der blev udsat for ødelæggelserne, var ikke lejet direkte af Kolding IF-fansene. I stedet havde de lejet den gennem et slags bus-bookingfirma.

Men Benny Petersen fortæller, at hans busselskab normalt kører for Vejle Boldklubs fans, ligesom deres søsterselskab i Horsens kører med de lokale fodboldfans der.

- De andre klubber holder selvjustits, og ved dem bliver der højst ødelagt et klapbord på en hel sæson, siger Benny Petersen.

Bestyrelsesformand for Kolding IF, Claus Holm-Søberg, har hørt om bussagen og kalder den megatræls. Han understreger, at klubben ikke har noget med sagen at gøre, og at det er fansene, der selv har stået for leje af bussen.

- Men det er da træls, for det pletter Kolding IF's navn og giver os et dårligt omdømme. Det er virkelig dumt at gøre den slags, siger Claus Holm-Søberg.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce