Annonce
Vejle

Efter måneder uden smitte: Campus Vejle sender klasse hjem

Campus Vejle er ramt af et enkelt smittetilfælde efter en periode på godt et par måneder helt uden coronasmitte. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejles gymnasier er gået fri for coronasmitte i mere end en måned, men nu er en elev på Campus Vejle smittet, og klassen er sendt hjem.
Annonce

Vejle: Vejles gymnasier har længe været forskånet for at sende elever eller personale hjem, fordi en eller flere elever eller ansatte har været smittet med corona.

Men torsdag morgen har Campus Vejle bedt alle elever i en af gymnasiets EUX-klasser blive hjemme, da en af klassens elever er blevet smittet.

- Vi har lige i dag en enkelt EUX-elev, der er blevet testet positiv, og derfor er klassen blevet bedt om at blive hjemme. Eleverne kan vende tilbage, når de kan fremvise to test, der er negative. Men er flere elever i klassen smittet, vil vi lave fjernundervisning, så det ikke går ud over det faglige, fortæller Morten Weiss-Pedersen, direktør på Campus Vejle.

Han tør ikke give et bud på, hvor den pågældende elev er blevet smittet.

Annonce

Flere måneder uden smitte

Det er godt et par måneder siden, at Campus Vejle senest måtte sende klasser hjem på grund af Covid 19-smitte, og sådan er situationen også på byens øvrige gymnasier.

Blandt andet på Rosborg Gymnasium & HF, hvor rektor Hanne Hautop fortæller, at skolen aktuelt ingen smittede har blandt de mange elever og ansatte.


Eleverne kan vende tilbage, når de kan fremvise to test, der er negative. Men er flere elever i klassen smittet, vil vi lave fjernundervisning.

Morten Weiss-Pedersen, direktør på Campus Vejle.


Det er efterhånden halvanden måned siden, at gymnasiet på Vestre Engvej sidst måtte sende klasser hjem på grund af coronasmitten.

- Vi har ikke haft nogen tilfælde, siden vi havde tre elever, der var smittede på stort set samme tid, og hvor vi måtte sende klasser hjem, fortæller Hanne Hautop.

Annonce

Gymnasium helt uden smittede

Samme situation oplever rektor på Rødkilde Gymnasium, Kristine Kortnum.

- Vi har ingen smittede, og det har vi ikke haft siden sidst i august, hvor en enkelt elev var smittet, fortæller Kristine Kortnum.

På Vejle Tekniske Gymnasium kan rektor Jørgen Lassen prale af en endnu bedre corona-statistik end byens øvrige gymnasier.

- Vi har ingen smittede elever, og det har vi ikke haft på noget tidspunkt. Vi har haft en masse, der har været hjemme, mens de har ventet svar på test, men ingen har været syge, så ud over at vi følger alle restriktioner, har vi også været heldige, siger Jørgen Lassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce