Annonce
Hedensted

Efter måneds hærgen bliver politiet involveret: Unge leger vandkamp ved gravsten og smider affald på kirkegården

Områdets omkring Hedensted Kirke har særligt den seneste måneds tid haft problemer med unge mennesker, der har opført sig utilstedeligt. Arkivfoto: Martin Ravn
Hedensted Kirke ser sig efter talrige problemer med en gruppe unge nu nødsaget til at søge hjælp hos politiet, mens også videoovervågning formentlig er på vej.

Hedensted: Tomme flasker og dåser, der bliver smidt lemfældigt mellem gravstenene.

Voldsomme vandkampe, der finder sted midt blandt sørgende efterladte.

Større bede af rhododendron, der med en komplet ligegyldighed bliver trampet til uigenkendelighed.

Annonce

Den seneste måneds tid har det desværre været en stadig større del af hverdagen hos Hedensted Kirke, hvor en gruppe af unge mennesker opført sig på en måde, der i bedste fald kan tituleres som utilstedelig.

Det forklarer kirkegårdsleder Jesper Goth, som i frustration nu har måtte trække en streg i sandet og involvere politiet i det, han selv vurderer, for længst er gået over grænsen.

- Problemet er eskaleret i takt med, at det er blevet varmt, og de unge i højere grad bruger bålhytten ved Hedensted Skole. Det betyder, at de også bevæger sig over på kirkegården med en manglende respekt for stedet og de følelser, de besøgende kommer med, siger Jesper Goth.

Politi og videoovervågning

Tilsyneladende har det nuværende problem ikke vokset sig til et bevidst hærværk, men nu er det alligevel meldt til politiet.

Skaderne på bedene er nemlig efterhånden vokset op i et mærkbart beløb, ligesom der går meget tid med ekstra oprydning efter de unges fester.


Det er måske ikke hærværk at lege ved gravsten, stable paller op midt i det hele eller trampe gennem beplantning. Men den manglende respekt for kirkegården skaber en voksende irritation, vi er nødt til at reagere på.

Jesper Goth, kirkegårdsleder, Hedensted Kirke


Kommunikationen med politiet er centreret omkring ønsket om øget tilstedeværelse. Ligeledes har man fået bekræftelse på lovligheden i at sætte videoovervågning på egne arealer, hvilket der nu bliver hentet priser på.

- Det er den eneste måde, vi kan få nogle billeder, så vi kan forelægge en erstatning. De har tydeligvis ikke respekt for os, men forhåbentlig har de det for politiet og bankkontoen, siger Jesper Goth.

SSP er også involveret, men derfra lyder det, at der er tale om en i forvejen kendt gruppering, det efter gentagne forsøg endnu ikke er lykkedes at komme til en fælles forståelse med.

Annonce

Begyndte med bålhytte

Selvom problemet er eskaleret på det seneste, er det langt fra første gang, de unges opførsel har haft mærkbar indflydelse på kirkegården.

I flere år er det ved sommertid blusset op, hvilket blandt andet har medført den konsekvens, at kirken ikke kan have sit offentlige toilet åbent i ydertimerne.

- Man forventer, at der altid er mulighed for at bruge et toilet ved landets kirkegårde. Men til stor irritation for både os, brugerne og eksempelvis hjemmeplejere, måtte vi låse af, fordi de konstant blev ødelagt af hærværk, siger Jesper Goth.

Synderen er han ikke i tvivl om. Alt tog sin begyndelse, da bålhytten ved Hedensted Skole kom. Den skal der naturligvis være plads til, lyder det, om end selvjustitsen blandt deltagerne er til at overse.

- Desværre kan de unge ikke holde sig til at sidde ved hytten og holde en stille og rolig fest. Jeg er helt med på, at vi andre også morede os som unge, og at det ikke altid foregik i ro og orden. Men den manglende respekt for offentlige arealer har taget overhånd, siger Jesper Goth.

I forlængelse af politiets indblanding, håber han på, at opråbet kan få forældre til at tage en snak med sine børn om, hvordan man gebærder sig på en kirkegård.


Vi påtaler det selv i dagtimerne, og SSP og politiet kommer også løbende forbi. Men de har ikke mandskab til at være der hele tiden, og så ligner det hurtigt en svinesti igen.

Jesper Goth, kirkegårdsleder, Hedensted Kirke


Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce