Annonce
Vejle

Efter møde: Intet er afgjort i Posthus-sagaen

Posthusgrundens skæbne er fortsat uvis. En afstemning på mandagens langstrakte økonomiudvalgsmøde gav godt nok et resultat, der var imod Venstres forslag om at bakke op om udviklingsselskabet NPV's reviderede projekt uden at vedtage en ny lokalplan. Men det var kun fordi, to af udvalgsmedlemmerne ikke valgte at tage stilling i sagen, som skal afgøres på næste uges byrådsmøde. Foto: Mette Mørk
Der venter en uge med forhandlinger i korridorerne, inden sagaen om Posthusgrunden finder sin afgørelse. To medlemmer af økonomiudvalget valgte ikke at tage stilling på mandagens møde.

Vejle: Intet er afgjort i sagen om Posthusgrunden efter mandagens møde i økonomiudvalget.

Ni af byrådets centrale politikere mødtes virtuelt for at diskutere sagen om byudviklingen ved Gammelhavn mandag middag, og efter tre en halv times møde - med også andre punkter på dagsordenen - var der reelt ikke truffet en afgørelse i dagens mest omdiskuterede sag.

Modstanderne af Venstres forslag om at holde fast i den eksisterende lokalplan for Gammelhavn, vandt godt nok afstemningen fire mod tre. Men det var kun fordi to af udvalgsmedlemmerne, Dan Skjerning (S) og Kenneth Fredslund Petersen (DF), valgte at tage forbehold for sagens videre behandling i stedet for at afgive deres stemme.

Sidst Dan Skjerning stemte om sagen for knap et år siden i byrådssalen, stemte han imod lokalplanen, selvom han og hovedparten af partifællerne oprindeligt havde stemt for lokalplanen to år tidligere.

Annonce
Jeg vil foreslå en rundkørsel på Søndertorv. For der er nogle politikere, som bliver ved med at skifte mening i denne sag, og så kan de køre rundt derinde.

Dan Arnløv (K), viceborgmester

Må kravle ned fra træer

Men denne gang tøver han med at tage stilling.

- Jeg har valgt at tage forbehold, for jeg håber, at folk vil kravle ned fra de træer, de er kravlet op i og mødes og diskutere, hvordan vi bedst kan udvikle vores by. Jeg ser rigtig gode muligheder for, at der kan samles en bred opbakning, for jeg tror ikke, at der er så langt mellem folk, når det kommer til stykket, siger Dan Skjerning.

Han finder det ikke konstruktivt, hvis sagen som sidste år afgøres med en 16 mod 15-afstemning i byrådet og ser hellere sagen udskudt til det sidste byrådsmøde inden sommerferien i juni i stedet for at haste beslutningen igennem på byrådsmødet i næste uge.

- Det er ikke tåleligt med endnu en 16-15-afgørelse. Jeg tror til gengæld på samarbejdsånden, siger Dan Skjerning.

Partifæller er imod

Hvad er din egen holdning til Venstres forslag?

- Jeg ser ingen grund til at blabre ud med, hvad jeg gerne vil. Så gør jeg akkurat det samme som mine kolleger. Lad os nu sætte os ned og få en snak, så skal vi nok til en beslutning, hvis man reelt ønsker at nå hinanden, siger Dan Skjerning.

Mens han tog forbehold, stemte partiets nye gruppeformand Martin Sikær imod Venstres forslag, og det samme gjorde den tidligere gruppeformand Søren Peschardt. De var i selskab med Morten Kristensen (SF) og viceborgmester Dan Arnløv (K), mens Venstres tre udvalgsmedlemmer selvsagt stemte for forslaget.

Forslag stemt ned

Viceborgmesteren stillede indledningsvis et forslag om helt at forkaste sagens behandling på mødet.

Dan Arnløv mener ikke, at man kan vedtage så væsentlige ændringer, som bygherren NPV lægger op til i sit reviderede forslag for Posthusgrunden, uden at byrådet vedtager en ny lokalplan eller ændrer den eksisterende.

Men det forslag blev stemt ned med fem stemmer mod fire, og så kunne parterne tage hul på diskussionen om hovedforslaget.

Tid til at nå bredt forlig

Forslagets bagmand, borgmester Jens Ejner Christensen (V), ville efter mødet hverken kalde udfaldet af den indledende politiske behandling for et nederlag eller en sejr.

- Jeg havde ikke forventet en afgørelse på sagen i dag. Vi har hele tiden vidst, at mødet her kun var et skridt på vejen. Jeg ser stadig, at der er tid til at finde et kompromis, der kan vinde indpas i en større kreds, siger borgmesteren.

Han vil ikke være med til at starte en ny lokalplanproces eller garantere en permanent åbning af Sønderbrogade.

Men han er klar til at bruge den kommende uge på at diskutere mange aspekter af sagen, inklusiv muligheden for at tænke den omstridte godsbanebygning ind i projektet. Det er borgmesterens vurdering, at det også vil kunne ske, uden at sagen skal igennem en ny lokalplanproces, hvis det måtte blive aktuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

112

Bilist kørte ind i siden på modkørende

Annonce