Annonce
Jelling

Efter mulig påsat brand ved børnehave: - Vi vil ikke forbyde folk at bruge vores arealer efter åbningstid

Ledelsen på Grangård er ikke bekymret for sikkerheden efter weekendens brand i et halmhus, som politiet mener er påsat. Foto: Mette Mørk
En brand i et halmhus fik natten til søndag politi og brandvæsen til at rykke til Grangård i Jelling. Politiet mener, branden er påsat, men leder i institutionen frygter ikke for sikkerheden.

Jelling: Et halmhus med efterhånden mange år på bagen var natten til søndag ved at brænde helt ned ved institutionen Grangård i Jelling.

Politiet mener, at branden var påsat, men det er ikke en melding, som skaber bekymring i institutionens ledelse.

- Om branden var påsat eller et uheld, er måske svær at blive klog på lige nu. Vi er i hvert fald ikke utrygge, og jeg går ikke og frygter, at der er nogen, som vil brænde Grangård ned, siger leder på Grangård Lone Hagensen.

Annonce
Grangårds gamle halmhus brød i brand i weekenden, og nu skal det vurderes, om det står til at redde, eller om det skal rives ned. Foto: Mette Mørk

Politiet fik anmeldelsen om branden lidt over midnat, og vidner har set en personbil holde udenfor stedet, i samme tidsrum som branden brød ud.

Vidnerne har også set en person stå udenfor et hegn ind til børnehaven, mens den anden stod inde på børnehavens område med en lommelygte.

Unge hænger ud om aftenen

Ifølge Lone Hagensen er der tit unge mennesker, der hænger ud i halmhuset om aftenen, og det har hun det helt fint med.

- Jeg synes også, at de unge skal have et sted og være om aftenen, men vi opfordrer selvfølgelig alle, der bruger vores område, til at rydde op efter sig selv bagefter. Vi har desværre oplevet at finde flasker på legepladsen, når vi er mødt ind om morgenen, fortæller Lone Hagensen.

Om branden var påsat eller et uheld er måske svært at blive klog på lige nu. Vi er i hvert fald ikke utrygge, og jeg går ikke og frygter, at der er nogen, som vil brænde Grangård ned.

Lone Hagensen, leder på Grangård

På trods af weekendens brand har ledelsen på Grangård ikke tænkt sig at forbyde andre at bruge institutionens udeområde om aftenen og i weekenderne.

- Jeg ser en stor værdi i, at andre kan bruge vores område. Vi har også nogle dyr gående rundt på vores grund, og dem må folk gerne komme forbi og hilse på. Så vi kommer ikke til at sætte hegn eller skilte op, fortæller Lone Hagensen.

Annonce

Tror det var et uheld

For Lone Hagensen er der en god mulighed for, at branden er opstået ved et uheld.

- Jeg tænker, at der måske er en, som har røget i halmhuset og dermed antændt det. Jeg tænker, at de skyldige selv har forsøgt at slukke ilden. Der lå nogle spande i nærheden. Men det er selvfølgelig også risikabelt at ryge i et halmhus, siger hun.

At halmhuset nu er brændt, er dog noget, som ærgrer Lone Hagensen meget.

- Grangård er jo en gammel gård, og derfor har halmhuset altid været her, og det er svært at forestille sig Grangård uden. Men nu skal vi vurdere skaderne og se, om det står til at redde, eller om vi skal rive det ned. Hvis vi ender med at rive det ned, er det ikke sikkert, vi har råd til at opføre et nyt, siger Lone Hagensen.

Politiet er stadig i gang med at undersøge årsagen til branden.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce