Annonce
112

Efter nederlag til VB: Politiet måtte standse vrede Viborg-fans i bagholdsangreb

Frustrationerne var store blandt en gruppe Viborg FF-fans, der forsøgte at lave et bagohldsangreb ved udebaneafsnittet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Viborg/Vejle: De store frustrationer var svære at skjule for de Viborg FF-fans, der torsdag aften måtte se deres hold tabe 4-3 på hjemmebane i topkampen i 1. division mod Vejle Boldklub.

Følelserne tog efter kampen overhånd, da en gruppe på mellem 25 og 30 fans i fuld fart forsøgte at få fat i de cirka 650 fremmødte Vejle-fans, inden disse nåede ud til deres busser.

- Gruppen forsøgte at komme i clinch med Vejle-fansene, da Vejle-fansene skulle forlade stadion og ud i deres busser. De unge Viborg-fans forsøgte at lave et bagholdsangreb på Vejle-fansene, da de forlod udebaneafsnittet. Heldigvis var vi dernede med 16 mand i alt, og vi fik standset bagholdsangrebet i samarbejde med kontrollørerne fra stadion. De fleste faldt hurtigt til ro, da betjentene nåede frem, fortæller politikommissær Peter Justesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En enkelt fan var dog ikke til at stoppe. Den 24-årige fodboldfan fra Viborg var helt oppe at køre, placerede en hånd i ansigtet på en af betjentene og forsøgte at skubbe flere af betjentene væk. Derfor måtte betjentene lægge manden i håndjern og tage ham med på stationen, hvor han fik lov at køle af. Han kan nu se frem til en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en sigtelse for at modsætte sig anholdelse.

Annonce

Romerlys og karantæne

Der var i alt 4084 tilskuere på stadion torsdag aften. Og det gik nok ikke nogens næse forbi, at der også blev tændt en større mængde romerlys i løbet af kampen. Én af dem, der havde gang i fyrværkeriet, var en 19-årig mand fra Viborg.

Politiet opdagede allerede den unge mand midt i kampen, men ventede med at konfrontere ham, til kampen var færdigspillet. Da politiet fandt den 19-årige på vej ud af stadion, opdagede betjentene, at han havde mere fyrværkeri på sig, der endnu ikke var affyret.

Den unge fyr kan derfor se frem til en sigtelse for både at have afbrændt fyrværkeri på stadion og for besiddelse af fyrværkeriet. Han må derudover vente seks måneder på at komme tilbage på stadion, da han har fået karantæne, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce