Annonce
Vejle

Efter nogle omtumlede år i herberget: Nu flytter de hjemløse ind i Vejles smukkeste bygning

I dag huser villaen på Horsensvej 35 alkoholbehandling. Men 1. april 2020 flytter de hjemløse ind. Foto: Google Street View
Først lå det i Havnegade. Så flyttede herberget hen på Damhaven. Da kommunen i sommer lukkede det, gik man på jagt efter en varig løsning. Den er nu fundet på Horsensvej i midtbyen.
Annonce

Vejle: De hjemløse i Vejle er så at sige ikke længere hjemløse.

Faktisk får de fremover lov til at bo i særdeles fornemme rammer. Herberget åbner 1. april 2020 i villaen på Horsensvej 35, der i mange år har huset blandt andet alkoholbehandling.

Det fortæller formand for voksenudvalget Gitte Frederiksen (V) om beslutningen, der blev truffet på seneste møde. De seneste dage er gået med at få bundet de sidste løse ender.

- Jeg er så glad for at fortælle, at der nu kommer ro på for byens mest udsatte borgere. Herberget skal ligge her i mange år. Det gør mig samtidig glad, at de hjemløse set med mine øjne får lov at bo i Vejles smukkeste bygning, siger Gitte Frederiksen.

Herberget skal ligge her i mange år.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget

Annonce

Kan blive på Gulkrog

Det er ingen hemmelighed, at herberget de seneste år har levet en noget omtumlet tilværelse.

Først blev det drevet af frivillige kræfter i Havnegade. Så satte kommunen i 2018 byens krisecenter på opgaven at skabe Vejle Herberg og Værested i lokaler på Damhaven.

Men det ophørte tilbage i august efter fund af blandt andet skimmelsvamp, og i den forbindelse valgte kommunen selv at ville drive tilbuddet.

Siden har man kunnet få en seng at sove på Papirfabrikkens lokaler på Gulkrog, og sådan fortsætter det den kommende tid, indtil man om fem måneders tid er klar til at slå dørene op på Horsensvej.

For med åbningen af herberget skal alkoholbehandlingen og misbrugsbehandlingen til unge rykke ud.

Den kommer i stedet for til at ligge på Boulevarden tæt på uddannelsesinstitutionerne.

Annonce

Tættere på misbrugsbehandling

Samtidig flytter misbrugsbehandlingen for voksne, der i dag er placeret på Sønderbrogade, med ind i herbergets rammer. Hvilket ifølge udvalgsformanden kommer til at skabe en bedre sammenhæng.

- Mange af de udsatte, der bruger tilbuddet i dag, har misbrugsproblemer. Det gør det nemmere at arbejde på at få borgere med misbrug ud af misbrug og væk fra gaden, siger Gitte Frederiksen.

- Og flytningen af alkohol- og ungemisbrugsbehandlingen betyder, at de to tilbud dels kommer tættere på uddannelsesstederne, dels får en mere anonym indgang, da afdelingen kommer til at ligge i en almindelig kontorbygning med andre virksomheder og foreninger, tilføjer hun.

Herberget vil holde åbent klokken 22-08 og have plads til 10 overnattende gæster med opdeling af mænd og kvinder. Der vil være køkken og badefaciliteter og tilknyttet to faste socialfaglige medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce