Annonce
Vejle

Efter påsat brand: Nu lysner det for Uhrhøjs sportsfolk og skoleelever

Skoleleder Anders Hyltoft bød forsamlingen velkommen til rejsegilde. Ikke kun på den nye Petersmindehallen. Dagen markerede også byggeriet af Petersmindeskolens nye faglokaler. Foto: Mette Mørk

Mandag eftermiddag var der rejsegilde på den idrætshal, som opføres oven på brandtomten af den tidligere Petersmindehallen.

Uhrhøj: Mandag eftermiddag var der smil og lutter glade ansigter på parkeringspladsen foran Petersmindeskolen og den nedbrændte idrætshal.

Ingen har glemt de tragiske omstændigheder, da 14-årige drenge for halvandet år siden antændte en brand inde i hallen, hvilket resulterede i en totalt udbrændt Petersmindehal.

Men nu rejser hallen sig igen på den byggeplads, som lå hen som brandtomt i mere end et år. Derfor var det en glad skoleleder Anders Hyltoft, der kunne byde håndværkere, lokalpolitikere og folk fra Uhrhøj velkommen til rejsegilde på både hal og de faglokaler, som Petersmindeskolen udvides med.

Annonce

Jeg tror på, at vi får en bedre skole og et bedre fritidsliv ud af det her. Men jeg står ikke og opfordrer andre skoleledere til sætte ild til deres bygninger.

Dan Arnløv Jørgensen (K), kulturudvalgsformand med vanlig ironi
Hover IF har betalt 100.000 kroner, mens Vejle Kommune har finansieret resten, så der nu er støbt en springgrav til den multihal, som senere i byggefasen udvides til dobbelt størrelse, så Petermindehallen kommer til at rumme to store haller. Foto: Mette Mørk

Har ventet længe

- Da jeg kom her som ny skoleleder 1. december, mødte jeg ind til en dejlig skole, men også en skole, hvor der lå en stor bunke med afsveden skrot og metal. Derfor har vi ventet længe på at tage næste skridt, sagde skolelederen.

Formanden for byrådets børne- og familieudvalg, Torben Elsig-Pedersen (RV), sammenlignede dagen med et eventyr, hvor man går så grueligt meget igennem, inden det bliver godt.

Han glædede sig over, at skolen får nye faglokaler, som vil forbedre hverdagen på skolen, der havde tre faglokaler liggende i kælderen under den nedbrændte hal. Den genopføres nu uden kælder, og derfor placeres de nye faglokaler i et nybyggeri ud mod Petersmindevej, hvilket færdiggør skolens nye facade.

Formanden for børne- og familieudvalget Torben Elsig-Pedersen glædede sig over de faglokaler, som Petersmindeskolen får glæde af fra jul. Foto: Mette Mørk

Får en springgrav

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glædede sig også over, at Uhrhøj ikke kun får en ny hal, men at den valgte løsning med en hal i et plan og forsikringssummen også rækker til at udvide skolens eksisterende multihal.

- Nu bygger vi op i stedet for at rive ned, og selv om det er på baggrund af en tragisk begivenhed, kan vi glæde os over, at vi står og ser på noget nyt og moderne, sagde borgmesteren.

Han hæftede sig også ved det hul, der er blevet støbt i jorden bag den nuværende multihal. Når hallen er udvidet til dobbelt størrelse, vil der i den fjerne ende være en springgrav, hvilket gymnastikafdelingen i Hover IF længe har drømt om.

Den nye Petersmindehallen får facaderne beklædt med sorte sandwichplader af stål, som har rockwoll på bagsiden, og som får et lag troltekplader på indersiden. Det giver en helt anden akustik i forhold til den gamle hal. Foto: Mette Mørk

Penge fra idrætsforening

Derfor har foreningen selv bidraget til, at gymnasterne kan få optimale forhold, når multihallen er udvidet og færdig.

- Idrætsforeningen har selv skudt 100.000 kroner i projektet, mens kommunen har bidraget med resten, så vi kan få støbt hullet nu, inden hallen udvides. Samtidig investerer vi i et sportsgulv, der dækker springgraven og via hydraulik kan glide til side, når springgraven skal bruges, fortæller projektleder Jonas Flyvholm, der er bygherrerådgiver hos Kommunale Ejendomme.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glædede sig over nybyggeriet, selv om arbejdet sker på baggrund af en tragisk begivenhed med den påsatte brand. Foto: Mette Mørk

Færdig til jul og påske

En madras, der via hydraulik kan hæves op fra springgraven, har Hover IF dog ikke penge til. Men foreningen arbejder på at indsamle de penge, som løsningen koster.

- Jeg har lige fået et tilbud på 225.000 kroner eksklusiv moms, som den dyre model, som klubben går efter, koster, fortæller Jonas Flyvholm, der godt tør sætte tidspunkt på byggeprojektets forskellige indvielser.

- Byggeriet af både hal og faglokaler går efter tidsplanen, så hallen er færdig ved påsketid, mens faglokalerne er færdige lige inden jul, konstaterer han.

Rejsegilde på Petersmindehallen. Foto: Mette Mørk
Rejsegilde på Petersmindehallen. Foto: Mette Mørk
Rejsegilde på Petersmindehallen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Navnet er: Artium

Annonce