Annonce
Vejle

Efter salget af Brummersvej: Vi agter at bruge pengene på noget endnu bedre

Fonden Vita, som ejer bygningerne på Brummersvej 4, mener, at husets rammer ikke længere egner sig som døgninstitution. Derfor er Kirkbis køb af bygningerne en god lejlighed til at etablere noget mere tidssvarende, siger direktør Bertil Mahs. Arkivfoto: Kristian Pahus
Direktøren for Fonden Vita, som har solgt bygningerne på Brummersvej 4 til Kirkbi, forsikrer, at pengene fra salget vil blive brugt på at forbedre udsatte børn og familiers vilkår andetsteds.

Vejle: Det har forarget flere, at børnehjemmet på Brummersvej lukker, fordi fonden, der ejer bygningerne, har fået et godt købstilbud fra Kirkbi.

I kommentarsporet på Facebook udtrykte nogen blandt andet skuffelse over, at børnene på Brummersvej åbenbart ikke er mere værd end en pose penge.

Men Bertil Mahs, der er direktør i Fonden Vita, som har valgt at sælge Brummersvej 4, synes hellere, at man skal se på salget som en positiv proces.

- Det er positivt, fordi vi agter at etablere et sted, der er bedre og mere velegnet, siger direktøren for Fonden Vita.

Han påpeger, at bygningerne Brummersvej 4 er utidssvarende til brug som døgninstitution for børn og unge.

Han har allerede fået fremvist flere andre steder, hvor der muligvis kan etableres et nyt tilbud, som Vejle og andre kommuner vil kunne få glæde af fremadrettet. Endnu er der dog intet, der er besluttet.

- Men Fonden Vita er en nonprofit-organisation, der forpligter os på at forbedre udsatte børn og familiers vilkår. Det er det, vi er sat i verden for, siger Bertil Mahs.

Annonce

Fonden Vita er en nonprofit-organisation, der forpligter os på at forbedre udsatte børn og familiers vilkår. Det er det, vi er sat i verden for.

Bertil Mahs

Ingen stemmeret

Direktøren forklarer, at det ikke er Fonden Vita, der driver Børne- og Ungdomspensionen Brummersvej. Der er derimod Fonden Brummersvej, der har stået for driften af stedet.

Vejle Kommune har en driftsoverenskomst med Fonden Brummersvej, og det er dette samarbejde, der bliver opsagt i forbindelse med salget af Brummersvej 4 og lukningen af døgninstitutionen.

I Fonden Brummersvejs tre mand store bestyrelse sidder Bertil Mahs foruden endnu en person fra Fonden Vitas bestyrelse, Klavs Bo Persson.

Derudover sidder byrådsmedlem Alex Vejby Nielsen (S) som Vejle Kommunes repræsentant.

Og han er ked af, at Brummersvej skal lukke.

- Jeg er personligt rigtig ked af det, for jeg havde gerne set, at stedet kunne bevares. Men dem, der ejer bygningerne, vil sælge dem, og så er der jo ikke noget grundlag for at forsætte, siger Alex Vejby Nielsen.

Han tilføjer, at han med sin plads i bestyrelsen for Fonden Brummervej ikke har haft noget at skulle have sagt.

- Ellers havde jeg stemt imod. Det er 100 procent Fonden Vitas beslutning.

Privat sted

Vejle Kommunes repræsentant i Fonden Brummervej forventer ikke, at der vil blive oprettet en lignende fond som mellemled mellem kommunen og Fonden Vita i forbindelse med en eventuel anden døgninstitution.

- Hvis Vita bruger pengene, de tjener på salget, til at lave et nyt sted i endnu bedre lokaler, så er det godt. Men så bliver der tale om en privat institution uden en fond i midten som nu, vurderer Alex Vejby Nielsen og fortsætter:

- Så kan det da godt være, at kommunen køber nogle pladser, men det bliver ikke med en driftsoverenskomst.

Fonden Vita

  • Fonden Vita er et center for socialt arbejde.
  • Fonden blev oprettet i forbindelse med nedlæggelsen af amterne. Det skete som en fusion af familieplejeforeningerne i Vejle, Sønderjyllands og Ribe amter.
  • Fondens 10 ansatte består blandt andet af socialkonsulenter, som arbejder fra kontorer i Kolding, Esbjerg og Aarhus. Desuden har man en række eksterne konsulenter tilknyttet.
  • Ud over Brummersvej 4 ejer fonden boliger på Skanderborgvej og Vangsbovej i Aarhus samt på Ribevej i Esbjerg. Herfra bliver der blandt andet gennemført overvågede samvær eller samvær med støtte.
  • Desuden tilbyder Fonden Vita også aflastningsmuligheder.
  • Børnehjemmet Brummersvej drives af Fonden Brummersvej. I denne fonds bestyrelse sidder to personer fra Fonden Vita foruden én politisk repræsentant fra Vejle Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce