Annonce
HEDENSTED

Efter shitstorm: Formand bakker op om sognepræst, der ikke vil vie homoseksuelle og fraskilte

Michael Olesen Høj er ansat som ny sognepræst i Hedensted Sogn, og han er havnet i en sand shitstorm på nettet, fordi han i en artikel i Folkebladet har udtalt, at han med Bibelen i hånden ikke vil kunne vie homoseksuelle og fraskilte. Foto: Mads Dalegaard
Den nye sognepræst i Hedensted, Michael Olesen Høj, er havnet i en sand shitstorm på nettet, fordi han i en artikel i Folkebladet har udtalt, at han ikke vil vie homoseksuelle og fraskilte. Formanden for menighedsrådet i Hedensted Sogn, Kjell Palmelund Laursen, bakker ikke desto mindre op om nyansættelsen.

Hedensted: Det er ikke gået ubemærket hen, at den nyansatte sognepræst i Hedensted, Michael Olesen Høj, vil afholde sig fra at vie homoseksuelle og fraskilte.

Tværtimod har det udløst en sand shitstorm i diverse debatfora på nettet, hvor der er blevet raset både mod den unge, nybagte sognepræst, og det menighedsråd, der har ansat ham.

Kommentarerne er kommet i kølvandet på to portrætartikler om sognepræsten i Folkebladet, hvor han blev spurgt om sit syn på at vie homoseksuelle og gav følgende svar:

Annonce

- Jeg ville gerne kunne det, men Bibelen siger noget andet, og det, føler jeg, at jeg er nødt til at forholde mig til, selv om det er med blødende hjerte. Det er vigtigt for mig, at alle mennesker føler sig velkomne i kirken, og det er derfor meget ambivalent for mig at måtte sige nej til at vie homoseksuelle, men også fraskilte for den sags skyld.

En sand shitstorm

Udtalelsen har medført flere vrede kommentarer, både på Facebook, men også i henvendelser til Folkebladet, der blandt andet har modtaget følgende kommentar fra René Vilstrup Bie fra Vejle:

- I Danmark har alle lov til at blive viet, og det er derfor min holdning, at præster, som nægter at følge loven, på baggrund af private feudale holdninger til tolkningen af Bibelen, bør blive fyret.

Annonce

Ryster ikke på hånden

Det får dog ikke formanden for menighedsrådet i sognet, Kjell Palmelund Laursen, til at ryste på hånden.

- Vi har ansat Michael, fordi vi mener, at han er den rigtig mand for sognet. Og vi har gjort det med åbne øjne, idet vi har naturligvis har snakket med ham om emnet, inden han blev ansat, siger Kjell Palmelund Laursen.

- Vi er således bevidste om, at hans holdninger på det her område af mange sikkert ville kunne opfattes som kontroversielle. Jeg synes bare, at forskellige holdninger er fint, og vi behøver ikke alle sammen være enige om alting, siger Kjell Palmelund Laursen, idet han henviser til, at sognet faktisk også har præster med den modsatte holdning.

Annonce

Giver god mening

- Og sådan er det jo også i menigheden. Her er der også dækning for begge synspunkter, og derfor giver det god mening i mit hoved, at det samme gør sig gældende i vores præste-stab, siger Kjell Palmelund Laursen, der ikke er imponeret over tonen på nettet.

- Man må meget gerne være uenig med Michael og også kritisere os for at ansætte ham, men jeg forstår simpelthen ikke, at man føler sig kaldet til at bruge ukvemsord på Facebook. Det er simpelthen ikke i orden. Præster har faktisk ret til at have den her holdning. Det glemmer man fuldstændig i den her debat, siger menighedsrådsformanden.

Man må meget gerne være uenig med Michael, og også kritisere os for at ansætte ham, men jeg forstår simpelthen ikke, at man føler sig kaldet til at bruge ukvemsord på Facebook. Det er simpelthen ikke i orden.

Kjell Palmelund Laursen, formand for menighedsrådet i Hedensted Sogn

Er det et enigt menighedsråd, der står bag ansættelsen af Michael?

- Et menighedsråd er en demokratisk forsamling, der bakker 100 procent op om de beslutninger, der til enhver tid bliver truffet. Det er også tilfældet i denne her sag, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe Michael Olesen Høj for en kommentar om sagen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB siger farvel til Superligaen: Hovedansvaret ligger ét sted - og få så stoppet det cirkus

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Vejle

Se med LIVE: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydser klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Se kortet: Så tæt står vindmøllerne i landets kommuner

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Annonce