Annonce
HEDENSTED

Efter shitstorm: Formand bakker op om sognepræst, der ikke vil vie homoseksuelle og fraskilte

Michael Olesen Høj er ansat som ny sognepræst i Hedensted Sogn, og han er havnet i en sand shitstorm på nettet, fordi han i en artikel i Folkebladet har udtalt, at han med Bibelen i hånden ikke vil kunne vie homoseksuelle og fraskilte. Foto: Mads Dalegaard
Den nye sognepræst i Hedensted, Michael Olesen Høj, er havnet i en sand shitstorm på nettet, fordi han i en artikel i Folkebladet har udtalt, at han ikke vil vie homoseksuelle og fraskilte. Formanden for menighedsrådet i Hedensted Sogn, Kjell Palmelund Laursen, bakker ikke desto mindre op om nyansættelsen.

Hedensted: Det er ikke gået ubemærket hen, at den nyansatte sognepræst i Hedensted, Michael Olesen Høj, vil afholde sig fra at vie homoseksuelle og fraskilte.

Tværtimod har det udløst en sand shitstorm i diverse debatfora på nettet, hvor der er blevet raset både mod den unge, nybagte sognepræst, og det menighedsråd, der har ansat ham.

Kommentarerne er kommet i kølvandet på to portrætartikler om sognepræsten i Folkebladet, hvor han blev spurgt om sit syn på at vie homoseksuelle og gav følgende svar:

Annonce

- Jeg ville gerne kunne det, men Bibelen siger noget andet, og det, føler jeg, at jeg er nødt til at forholde mig til, selv om det er med blødende hjerte. Det er vigtigt for mig, at alle mennesker føler sig velkomne i kirken, og det er derfor meget ambivalent for mig at måtte sige nej til at vie homoseksuelle, men også fraskilte for den sags skyld.

En sand shitstorm

Udtalelsen har medført flere vrede kommentarer, både på Facebook, men også i henvendelser til Folkebladet, der blandt andet har modtaget følgende kommentar fra René Vilstrup Bie fra Vejle:

- I Danmark har alle lov til at blive viet, og det er derfor min holdning, at præster, som nægter at følge loven, på baggrund af private feudale holdninger til tolkningen af Bibelen, bør blive fyret.

Annonce

Ryster ikke på hånden

Det får dog ikke formanden for menighedsrådet i sognet, Kjell Palmelund Laursen, til at ryste på hånden.

- Vi har ansat Michael, fordi vi mener, at han er den rigtig mand for sognet. Og vi har gjort det med åbne øjne, idet vi har naturligvis har snakket med ham om emnet, inden han blev ansat, siger Kjell Palmelund Laursen.

- Vi er således bevidste om, at hans holdninger på det her område af mange sikkert ville kunne opfattes som kontroversielle. Jeg synes bare, at forskellige holdninger er fint, og vi behøver ikke alle sammen være enige om alting, siger Kjell Palmelund Laursen, idet han henviser til, at sognet faktisk også har præster med den modsatte holdning.

Annonce

Giver god mening

- Og sådan er det jo også i menigheden. Her er der også dækning for begge synspunkter, og derfor giver det god mening i mit hoved, at det samme gør sig gældende i vores præste-stab, siger Kjell Palmelund Laursen, der ikke er imponeret over tonen på nettet.

- Man må meget gerne være uenig med Michael og også kritisere os for at ansætte ham, men jeg forstår simpelthen ikke, at man føler sig kaldet til at bruge ukvemsord på Facebook. Det er simpelthen ikke i orden. Præster har faktisk ret til at have den her holdning. Det glemmer man fuldstændig i den her debat, siger menighedsrådsformanden.

Man må meget gerne være uenig med Michael, og også kritisere os for at ansætte ham, men jeg forstår simpelthen ikke, at man føler sig kaldet til at bruge ukvemsord på Facebook. Det er simpelthen ikke i orden.

Kjell Palmelund Laursen, formand for menighedsrådet i Hedensted Sogn

Er det et enigt menighedsråd, der står bag ansættelsen af Michael?

- Et menighedsråd er en demokratisk forsamling, der bakker 100 procent op om de beslutninger, der til enhver tid bliver truffet. Det er også tilfældet i denne her sag, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe Michael Olesen Høj for en kommentar om sagen.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce