Annonce
Erhverv

Efter skandalen: Danske Bank samler 60 hvidvask-bekæmpere i Vejle

Palle Heiselberg, filialdirektør i Danske Bank i Vejle., siger, at banken tager kampen mod økonomisk kriminalitet og hvidvask meget alvorligt. Foto: Flemming Larsen
Danske Bank styrker indsatsen mod hvidvask. I Vejle har banken placeret et af de teams, der arbejder med at bekæmpe økonomisk kriminalitet, og i fremtiden kommer det til at bestå af op mod 60 medarbejdere.

Vejle: Danske Bank i Vejle kommer til at spille en central rolle i kampen mod hvidvask. Der ansættes cirka 60 nye medarbejdere i filialen i Kirkegade; de bliver en del af de teams, der arbejder med at bekæmpe økonomisk kriminalitet.

- Vi beskæftiger i dag over 140 medarbejdere, der rådgiver om både privatøkonomi, erhverv, bolig, pension og investering. I fremtiden bliver afdelingen også base for et endnu større antal medarbejdere, der udelukkende har fokus på at styrke bankens indsats på hvidvaskområdet, siger Palle Heiselberg, filialdirektør i Danske Bank i Vejle.

Den ekstra indsats mod hvidvask er en del af Danske Banks opgør med den gigantiske hvidvasksag i bankens estiske datterselskab. Danske Bank nåede i sin egen undersøgelse af sagen om hvidvask i Estland frem til, at der var flydt op mod 1500 milliarder mistænkelige kroner gennem banken i årene mellem 2007 og 2015.

I Vejle understreger Palle Heiselberg, at man tager kampen mod økonomisk kriminalitet og hvidvask meget alvorligt.

- Vi forsøger hele tiden at gøre det så svært som muligt for de kriminelle at lykkes med deres aktiviteter. Derfor er det helt afgørende, at vi lægger alle de nødvendige ressourcer i at løse opgaven med at bekæmpe økonomisk kriminalitet, hvidvask og terrorfinansiering og får flere hænder til at varetage opgaven, siger Palle Heiselberg.

Annonce

Vi beskæftiger i dag over 140 medarbejdere, der rådgiver om både privatøkonomi, erhverv, bolig, pension og investering. I fremtiden bliver afdelingen også base for et endnu større antal medarbejdere, der udelukkende har fokus på at styrke bankens indsats på hvidvaskområdet.

Palle Heiselberg, filialdirektør, Danske Bank, Vejle

Flere medarbejdere udefra

I dag arbejder flere end 1200 medarbejdere i Danske Bank med at forhindre økonomisk kriminalitet og hvidvask. Derudover opretter banken nu 600 nye stillinger på tværs af markeder, hvoraf en stor del ansættes i Danmark.

Danske Bank har udover teamet i Vejle også særlige teams til at bekæmpe økonomisk kriminalitet i Aarhus, Odense, Høje Taastrup og Aalborg.

- De første er allerede blevet ansat, og banken planlægger at ansætte yderligere 40 flere medarbejdere her i Vejle. De kommer som udgangspunkt udefra. Generelt oplever vi en stor interesse for at arbejde med dette område, og et af de vigtigste kriterier for at blive ansat er, at man brænder for at skabe det bedste fundament for banken i kampen mod hvidvask og økonomisk kriminalitet, siger Palle Heiselberg.

Han vurderer, at den nye "Task Force"-gruppe i banken bliver på cirka 60 ansatte.

- Vi skal være kritiske, men samtidig handler det også om at give kunderne den bedst mulige oplevelse, når vi er i dialog med dem. Man kan sammenligne det lidt med sikkerhedstjekket i lufthavnen, som vi alle tager os tid til og kan se en værdi i, fordi det giver den bedst mulige sikkerhed for alle, siger Palle Heiselberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce