Annonce
Vejle

Efter stigende smittetal i hele landet: Kommunen udvider åbningstid for brevstemmer dagen før deadline

Det er nu muligt at brevstemme helt frem til klokken 20.00 torsdag og til klokken 18.00 fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fredag er det sidste mulighed for at brevstemme til både kommunalvalget og regionalvalget. Vejle Kommune har dog netop udvidet åbningstiden både torsdag og fredag.

Vejle: Kan du ikke nå at brevstemme, inden Borgerservice lukker fredag?

Frygt ej.

Vejle Kommune har netop offentliggjort, at man forlænger åbningstiden for brevstemmer både torsdag og fredag, så alle de borgere, der enten ikke har mulighed for at stemme tirsdag 16. november, eller som foretrækker at brevstemme i lyset af coronasituationen, kan nå at stemme.

Annonce

Helt konkret betyder det, at der torsdag vil være åbent helt frem til klokken 20, mens der fredag vil være åbent frem til klokken 18.

Gælder kun brevstemmer

Udvidelsen af åbningstiden gælder kun brevstemmer, hvilket vil sige, at hvis man har andre ærinder på borgerservice, skal man fortsat overholde den almindelige åbningstid.

Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse torsdag.

Udvidelsen af åbningstiden kommer i kølvandet på en national opfordring fra Kommunernes Landsforening, og den opfordring følger Vejle Kommune.

- Vi griber muligheden, fordi vi gerne vil bidrage til, at valget bliver afviklet så godt og trygt, som det overhovedet kan lade sig gøre. Der er brevstemmeafgivningen en af de ting, som kan bidrage til at gøre det mere trygt for borgerne, siger chefen for Borgerservice i Vejle Kommune, Susanne Conradsen til Vejle Amts Folkeblad.

Stigende brevstemmetal

Det ser imidlertid også ud, som om flere har tilvalgt brevstemmen i år, set i lyset af coronasituationen.

Ifølge chefen for borgerservice i Vejle Kommune er antallet af afgivne brevstemmer, med to brevstemmedage tilbage, nemlig på 2593, mens det på samme tidspunkt i 2017 var på 1753.

Det vil sige, at antallet af afgivne brevstemmer er steget fra to procent til 2,8 procent af det samlede antal forventede afgivne stemmer i 2021.

Selvom det ikke kan fastslås med 100 procent sikkerhed, hvorfor der er flere, der vælger, at brevstemme, end der var ved sidste valg, afviser chefen for borgerservice ikke, at det kan have noget med coronasituationen at gøre.

- Det vil være nærliggende at tro, at det har noget at gøre med den ekstra opmærksomhed, der har været på brevstemmeafgivning i forbindelse med corona, siger Susanne Conradsen.

Annonce

Skal ikke være bange

Kan man stadig ikke nå at brevstemme, inden Vejle Kommune lukker for muligheden fredag aften, så bør man ikke være nervøs for at stemme tirsdag.

Vejle Kommune har nemlig igangsat en række initiativer, der skal gøre det trygt at udføre valghandlingen 16. november.

Der vil eksempelvis være mulighed for at medbringe eget skriveredskab, der vil være masser af sprit, og så vil der være mulighed for at afgive sin stemme, selvom man er smittet med corona.

Læs mere om valgdagen på Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce