Annonce
Billund

Efter stor debat: Kommende grundejere i Billund Syd får  friere valg, når de vil bygge hus

Det er i dette område, at Billund Kommune vil udvikle nye byggegrunde. Byrådet skal den 5. oktober endeligt vedtage den nye lokalplan for området.
I forhold til det oprindelige udkast til en ny lokalplan, vælger de lokale politikere at give folk lidt friere valg, når de skal bygge huse. Dansk Folkeparti havde gerne set en forlængelse af Møllevej ført ind i lokalplanen.

Billund: De kommende grundejere i det nye boligområde syd for Sønderkær Bæk i Billund kan se frem til lidt friere tøjler, når de vil designe deres nye hus, end der ellers var lagt op til. Politikerne i teknik- og miljøudvalget har minutiøst gennemgået lokalplanen og kommet med en række rettelser, som på byrådsmødet den 5. oktober bliver fremlagt til endelig godkendelse.

- Vi har brugt rigtigt meget tid på at gå den lokalplan igennem i detaljer. Det er den lokalplan, som vi har brugt allerlængst tid på i den tid, jeg har været i politik, siger Per Nyhus (DF), som er formand for teknik- og miljøudvalget.

Lokalplanen for det kommende boligområde har vakt en del debat, fordi den forholdsvis detaljeret beskriver, hvordan de kommende huse i området skal se ud.

Annonce

Politikerne har valgt at bløde lidt op på de strenge krav til byggerierne. Eksempelvis bliver der i flere af delområderne mulighed for at vælge byggesten af lidt flere forskellige farver, end der ellers var lagt op til, og kravet om, at hegn mod vejskel ikke må være højere end 120 centimeter, bliver sløjfet.

Formand vil have vej forlænget

Udvalgsformanden fik dog ikke alle sine ønsker opfyldt i forhold til lokalplanens udformning. Han så nemlig gerne, at Møllevej blev forlænget til Grenevej, så beboerne i det kommende boligområde kan køre fra området mod syd til Grenevej.

Mange høringssvar

Billund Kommune modtog i forbindelse med høringsfasen 30 svar fra borgere. Det er ualmindeligt mange i forbindelse med en ny lokalplan.

Mange af folks svar handlede om utilfredshed med en temmelig stram styring af, hvordan de kommende huse i området må se ud.

Forlængelsen af Møllevej er af flertallet i byrådssalen netop blevet pillet ud af aftalen om næste års budget – en aftale, som Dansk Folkeparti ikke er en del af. Derfor forsøgte Per Nyhus ad denne vej at få vejforlængelsen tilbage på bordet.

Det er den lokalplan, som vi har brugt allerlængst tid på i den tid, jeg har været i politik.

Per Nyhus (DF)

- Jeg synes ikke, det er særligt velovervejet, at man har taget det stykke vej ud af budgetforliget. Når man begynder at byggemodne og sælge grunde derude, skal den vej laves, så man har mulighed for at komme væk fra området. Møllevej er i forvejen belastet på det stykke vej, der går op foran skolen, siger Per Nyhus.

Det synspunkt fik han dog ikke opbakning til, og Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre anbefaler derfor, at byrådet på sit kommende møde godkender lokalplanen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce