Annonce
Vejle

Efter styrt på mountainbike: Politiet har sendt livsfarlig nylonsnor til DNA-undersøgelse

Henrik Kring havde fået en flænge over højre øje, der var hævet op efter mødet med nylonsnoren i skoven. Privatfoto
Der kan gå uger eller måneder, før de tekniske undersøgelser er færdiggjorte i sagen fra lørdag, hvor en vejlenser på mountainbike blev fældet af en nylonsnor.
Annonce

Vejle: Hvis gerningsmanden ikke brugte handsker, da nylonsnoren i skoven ved Vardevej blev spændt op, så er der rigtig gode chancer for DNA-spor.

Det fortæller politikommissær Jesper Brian Jensen fra Patruljecenter Midt.

Her ser man med stor alvor på sagen fra den forgangne weekend, hvor Henrik Kring fra Gl. Højen var ude og køre på mountainbike. Han styrtede pludselig, fordi han cyklede ind i en hvid nylonsnor, som nogen havde spændt op imellem træerne i skoven.


Jeg vil kraftigt opfordre folk til at lade være med at gøre sådan noget, uanset hvor træt man er af mountainbikere.

Jesper Brian Jensen, politikommissær


- Vi har indsendt snoren til vores tekniske afdeling med henblik på undersøgelser for DNA, og samtidig har vi lavet en grundig undersøgelse ude på stedet og søgt efter spor, fortæller politikommisæren.

Annonce

Dialog er vejen frem

Han glæder sig over, at politiet ikke har modtaget flere henvendelser om lignende snore, som er blevet spændt op - muligvis for at chikanere mountainbikerytterne i skoven.

- Og vi glæder os også over, at det ikke gik værre med forurettede, siger Jesper Brian Jensen og tilføjer:

- Jeg vil kraftigt opfordre folk til at lade være med at gøre sådan noget, uanset hvor træt man er af mountainbikere. Dialog er altid vejen frem.

Det var et mountainbikehold fra Apollo Fitness, der cyklede i skoven i lørdags, og fitnesscenteret har oplyst til politiet, at man forud for hændelsen ikke har modtaget klager eller oplevet konflikter over cykkelrytternes tilstedeværelse i skoven.

- Men der er solgt en del flere mountainbikes det sidste halve års tid - formentlig på grund af corona - så der er kommet flere cykelryttere, vurderer politikommissæren.

Annonce

Kan vare længe

Der kan gå uger eller måneder, før patruljecenteret i Vejle får svar på de tekniske undersøgelser fra nylonsnoren.

- Svaret bliver lagt i en computer, som så står og kører igennem en søgealgoritme, som pludselig kan poppe ud med et svar, fortæller politikommissær Jesper Brian Jensen.

Hvis der ikke i forvejen findes DNA fra gerningspersonen i politiets systemer, bliver profilen gemt i tilfælde af, at man på et senere tidspunkt sigter en person, som viser sig at have et DNA-match med materialet fra snoren fra skoven.

Der er samtidig også en risiko for, at det DNA, som bliver fundet på snoren, stammer fra andre end gerningsmanden - ikke mindst fra de cykelrytter, der pillede snoren ned efter uheldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce