Annonce
Vejle

Efter svindlen på Vejle Sygehus: Nu strammer regionen op for at undgå flere sager

I efteråret kom Sygehus Lillebælts ledelse på sporet af en betroet medarbejder i en ledende stilling på Vejle Sygehus. Sammen med tre samarbejdspartnere er han nu sigtet for at have svindlet for 2,5 millioner kroner. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Svindlen på Vejle Sygehus fik en arbejdsgruppe til at gennemgå hele indkøbsområdet. Nu peger den på en række forhold, som forbedres.
Vejle: Småjusteringer skal fremover mindske risikoen for svindel med Region Syddanmarks midler. Det fortæller regionsformand Stephanie Lose (V).
Sammen med kollegaerne i forretningsudvalget satte hun tidligere på året gang i en større gennemgang af den måde, man i blandt andet regionshuset og ude på hospitalerne bestiller, modtager og godkender varer og services hos eksterne leverandører.
Efter gennemgangen peger en arbejdsgruppe bestående af økonomiske medarbejdere på en række forhold, som foreslås forbedret - og det bliver de, lover formanden, der ikke ønsker at komme nærmere ind på fundene.
Annonce

Udnytte systemet

- I virkeligheden vil jeg helst ikke flage med, hvad det er for nogle ting, vi på baggrund af gennemgangen sætter i søen, og hvordan vi ellers indretter vores kontroller i fremtiden. Jo mere vi fortæller om vores procedurer, jo bedre vilkår giver vi til dem, der har til formål at udnytte systemet og svindle, mener Stephanie Lose.
- Men der er altså nogle steder, hvor vi siger, at her skal vi øge opmærksomheden eller decideret justere nogle procedurer, der gør, at vi samlet set er betrygget i, at vi har et endnu mere robust set up, tilføjer hun og påpeger, at vi er i småtingsafdelingen.
- Vi kan godt være vores forretningsgange bekendt, siger Stephanie Lose.
Arbejdet med gennemgangen af især indkøbsdelen blev sat i gang efter en lang række svindelsager i eksempelvis Forsvaret, Socialstyrelsen og ikke mindst på Sygehus Lillebælt.
Annonce

Onde hensigter

I efteråret kom sidstnævntes ledelse på sporet af en betroet medarbejder i en ledende stilling på Vejle Sygehus. Sammen med tre samarbejdspartnere er han nu sigtet for at have svindlet for 2,5 millioner kroner.
Svindlen skulle ifølge sygehuset været foregået via falske fakturarer og fiktive indkøb. Sydøstjyllands Politi efterforsker stadig sagen, og efterforskningsleder Carsten Thostrup forventer først at være færdig om et par måneder, inden sagen ligger klar til anklagemyndigheden.
Selvom svindlen gerne skulle få trangere kår i Region Syddanmark, så mener regionsformanden ikke, at man helt kan komme den til livs.
- Man kan ikke hundrede procent gardere sig imod onde hensigter, siger Stephanie Lose.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce