Annonce
Trekantområdet

Efter tilbagegang: Partier kæmper for unge medlemmer

Sofie Amalie Björklund, formand for DSU i Middelfart. Arkivfoto: Jens Wognsen.

Det går den forkerte vej, når det kommer til unge medlemmer af de politiske partier i Middelfart. Men når de unge råber op, bliver de også hørt og taget med på råd, oplever ungdomspolitikerne selv.

Nordvestfyn: Der har før været flere grupper af særligt aktive politiske unge i Middelfart.

Der er der fortsat i enkelte partier, men slet ikke i det omfang, der er set for blot få år siden.

Flere ungdomspartier i Middelfart melder om tilbagegang af aktive medlemmer. Og flere partier har endnu ikke unge nok til en selvstændig afdeling.

Venstres Ungdom i Middelfart er eksempelvis gået fra 110 medlemmer i 2016 til 24 medlemmer i dag, hvor seks er aktive.

Lokalformand Mads Borch Madsen forventer, at en kommende valgkamp til Folketinget vil blive lidt af et vendepunkt.

- Da ungdomspartierne vil komme ud til gymnasier og så videre, vil der nok også være flere unge, der melder sig ind i ungdomspartierne, mener lokalformand Mads Borch Madsen, 19 år.

Om Ryk Middelfart

Fyens Stiftstidende og Middelfart Gymnasium har i september og frem til midten af oktober indgået et samarbejde under overskriften "Ryk Middelfart".

De unge skal lære om det lokale demokrati, og lokaljournalisterne skal lære de unge bedre at kende. Eleverne har bestemt, at både journalister og dem selv skal lave journalistisk indhold under overskriften "Unges udfordringer og muligheder".Du kan læse flere artikler om "Ryk Middelfart" på Fyens.dk/middelfart.

Partier vil have fat i unge

SF Ungdom i Middelfart oplever også tilbagegang efter at have talt en gruppe på omkring 10-15 aktive medlemmer.

- I takt med at generationen gik ud, så faldt vores medlemstal også, forklarer kontaktperson Simon Skaaning Guldbrandsen, 21 år.

Nu er der et par enkelte aktive hoveder tilbage i SF Ungdom, mens flere andre partier har så få unge medlemmer eller slet ingen, at det ikke giver mening at etablere et lokalt ungdomsparti.

Dansk Folkeparti har i øjeblikket fire unge medlemmer, mens Det Radikale Venstre har tre bosat i kommunen. som tager til henholdsvis Odense og til den jyske side til politiske aktiviteter. Enhedslisten melder om et par stykker og Konservative om slet ingen.

- Vi forsøger hele tiden at snakke om, hvordan vi kan fange de unge. For år tilbage havde vi en lokalafdeling med otte-ni meget aktive unge, men så bliver de færdige med gymnasiet og skal videre, konstaterer Enhedslistens medlem af byrådet, Paw Nielsen, der savner de unges input i byrådet, efter Venstres Christian Kromann, 25 år, for nylig valgte at skifte byrådslivet ud med studielivet i Odense.

Annonce

- Unge skal turde kæmpe

Formanden for Dansk Folkepartis lokalforening savner også flere unge indspark og opråb.

- Vi synes selv, at vi gør lidt på markedet for at få fat i de unge, men det har ikke været muligt at få den tilslutning, vi havde håbet på, forklarer lokalformand Torben Nielsen, DF.

Maria Georgi Sloth, 19 år, er en af tre unge medlemmer af Radikale Venstre. Partiet sidder ikke i byrådet, men det er ikke den største hindring. Det er de unges travle liv, mener hun.

- Det er ikke meganemt. Folk har travlt med rigtig mange ting, og tanken om at melde sig ind i noget kan være overvældende, mener den unge politiker, der generelt føler sig godt hørt, når hun kommer med input i partiet og andre steder.

Det samme oplever Simon Skaaning Guldbrandsen fra SF Ungdom, da der sidste år var kommunalvalg, og der ikke var langt til toppen af lygtepælen, da han blev stillet op til valg.

- De unge har rigtig mange muligheder, hvis de gider at søge dem. Der er mange på tværs af partierne, der vil lytte til de unge. Det handler om at råbe højt og tør kæmpe kampene, siger han.

Venstre Ungdoms formand i Middelfart, Mads Borch Madsen, nikker ja til, at de unge venstremedlemmer også føler sig hørt til eksempelvis dialogmøder.

Det er Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i kommunen også inviteret til hos de socialdemokratiske byrådsmedlemmer.

Ungdomspartiet har ifølge lokalformand Sofie Amalie Björklund, 19 år, et nogenlunde stabilt medlemstal på omkring 30 unge, hvor 10 er aktive.

- Det er medlemmer, der er rigtig engagerede og brænder for det, lyder det fra lokalformanden.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce