Annonce
Give

Efter tre måneder med byggerod: Kroens folk kan se lys for enden af tunnellen

Om alt fortsætter med at gå efter planen, kan Diagonalkroen i Give åbne sit spritnye køkken tirsdag den 1. september. Og kroens folk glæder sig rigtig meget til igen at kunne servicere gæsterne både i restauranten og festsalene med nyvundne forudsætninger for at gøre det endnu bedre.
Annonce

Give: Det har været det muliges kunst, siden Diagonalkroen åbnede den 8. juni efter coronanedlukningen. Samtidig med genåbningen har der været gang i byggeriet af et helt nyt køkken, hvilket har medført, at al mad til restaurant og festsale skulle laves i et cirka 20 kvadratmeter stort/småt mobilkøkken, der har været opstillet ude foran kroen.

Det har lejlighedsvist givet Lasse Lindberg fra Lindberg Dining, der er Diagonalkroens restaurant- og selskabsdel, nogle spændende udfordringer.

- I hverdagene har det faktisk fungeret rigtig fint med mobilkøkkenet, men der har da været pres på nogle gange med både selskaber og gang i restauranten. Og da vi kan se, at august går hen og bliver en ganske presset måned, har vi besluttet, at vi kun kører med al la carte tirsdag, onsdag og torsdag, forklarer Lasse Lindberg.

Annonce

Drosler lidt ned på a la carten i august

For at kunne servicere gæsterne bedst muligt, og dermed fastholde Lindberg Dinings ambitioner om altid at give gæsterne en god oplevelse, er det nødvendigt med de nuværende køkkenforhold at sætte fokus på de selskaber, der er booket i weekenderne i august måned.


Vi vil gerne sende en kæmperos til håndværkerne. De har virkelig gjort det fremragende, og flere af dem har også arbejdet en del ud over normal arbejdstid både tidligt og sent, for at vi kunne holde tidsplanen

Lasse Lindberg


- August bliver en hård måned, men vi er vildt glade for, at folk er vendt tilbage til kroen med deres selskaber efter coronakrisen. Og med en dejlig motiverende viden om, at det nye topmoderne køkken står klar til brug 1. september, så kommer vi sagtens gennem august måned, konstaterer Lasse Lindberg.

Annonce

Kæmperos til håndværkerne

Det store og ganske omfattende ombygningsprojekt, som, også omfatter restaurering af 9 værelser, etablering af nye toiletforhold med mere, gik i gang i bunden af april.

Projektet, der i høj grad er blevet forestået af lokale håndværkere, blev lovet færdigt til 1. september, og den gameplan ser ud til at holde vand.

Ombygningen er ifølge Lasse Lindberg og Henrik Henriksen, der står for Diagonalkroens Overnatning og dermed værelsesdelen, generelt gået godt.

Som det er, når man begynder at rode i  "en gammel dame" som Diagonalkroen, dukker der altid nogle uforudsete udfordringer op.

- I ombygningsprocessen har håndværkerne opdaget nogle sætningsskader, og der har også været en større vandskade, som medførte en del ekstra graveri. Men når det er sagt, vil vi gerne sende en kæmperos til håndværkerne. De har virkelig gjort det fremragende, og flere af dem har også arbejdet en del ud over normal arbejdstid både tidligt og sent, for at vi kunne holde tidsplanen. Samarbejdet med dem har været forbilledligt, så enkelt kan det siges, siger Lasse Lindberg.

I forhold til håndværkernes præstationer skal vi lige have med i regnestykket, at de grundet coronanedlukingen og den deraf opståede mulighed for at gå i gang uden at genere alt for mange gæster, ganske akut blev hyret ind til ombygningsprojeket. Det gør ikke præstationen ringere.

Annonce

Og nu bliver det bare endnu bedre

Man er som sagt nået langt i processen. Det betyder, at uge 32, 33 og 34 handler om at få etableret kølerum og inventar, og så venter den afsluttende rengøring, inden Lasse Lindberg og hans personale, sikkert med brede smil og armene højt hævet over hovederne, kan tage det nye lækre køkkenareal i brug

Det sker som sagt 1. september, og når vi er kommet dertil, betyder det, at man de nye ressourcer i køkkenregi fremover både kan traktere gæster i restauranten og i festsalen på fuld skure - på én gang, hvilket tidligere grundet manglende kapacitet har været umuligt.

- Fra 1. september får vi optimale muligheder i køkkenet, og det ser vi frem til - både for vores egen skyld, men så sandelig også for gæsternes skyld. Ikke fordi, at vi føler, at vi ikke leverede varen før ombygningen, men nu får vi bare mulighed for at gøre det endnu bedre, og det ser vi utrolig meget frem til, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Sjovt at være del af velfungerende maskine

Han har undervejs ansat en ny køkkenchef, Simon Kristoffersen, og han vil i forbindelse med åbningen af det nye køkken også lancere nogle nye og lidt lettere retter på menuen.

På personalesiden er man tilbage på samme niveau som før coronakrisen, og med hensyn til omsætningen er man ifølge Lasse Lindberg også tilbage på samme niveau som før nedlukningen.

- Brikkerne er ved at falde på plads nu hele vejen rundt. Vi har været gennem et stort byggepres, vi har lært meget i processen, og det har været sjovt at være en del af et stort maskineri, der bare har fungeret rigtig godt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce