Annonce
Trekantområdet

Eftersøgning af Jørgen indstilles for en stund: De frivillige har brug for hvile

Siden torsdag aften har frivillige ledt efter Jørgen Nesgaard sammen med organisationen Missing People. Mandag og tirsdag er der pause i eftersøgningen, så de frivillige kan få et hvil efter fire dages intensiv eftersøgning i stegende hede. Arkivfoto: Klaus Madsen
75-årige Jørgen Nesgaard er stadig ikke blevet fundet, efter at han torsdag før middag forlod Stævnhøj Plejecenter i Taulov. Missing People har ledt efter den demente mand siden torsdag og holder nu to dages pause. Onsdag genoptages eftersøgningen.
Annonce

Fredericia: De seneste fire dage har mange frivillige ledt vidt og bredt efter den 75-årige Jørgen Nesgaard, der torsdag før middag gik fra Stævnhøj Plejecenter i Taulov. Siden har ingen været i kontakt med ham. Organisationen Missing People har været i gang i Fredericia siden torsdag, men eftersøgningen af den demente mand har endnu ikke båret frugt.

Søndag ledte organisationens frivillige i flere timer i stegende hede, og der er nu brug for et lille hvil.

- Det har været de samme frivillige, der har deltaget i søgningen, og de er trætte. Mange af dem har første arbejdsdag i dag mandag eller har børn, der skal starte i skole i dag. Det skal de have kræfter til, siger Vivian Eriksen, vagthavende ved Missing People.

Torsdag aften ledte de frivillige efter Jørgen Nesgaard tre timer, fredag i ti timer. Lørdag seks timer samt søndag seks timer. Vivian Eriksen vurderer, at der gennemsnitlig har været 30, der dagligt de seneste fire dage har deltaget i eftersøgningen. Enkelte helt fra både Viborg, Aarhus og Holstebro.


Det har været de samme frivillige, der har deltaget i søgningen, og de er trætte.

Vivian Eriksen, vagthavende, Missing People


Derfor er mandag og tirsdag også såkaldte hviledage, oplyser den vagthavende hos Missing People.

Annonce

Fantastisk opbakning

Status er, at Jørgen Nesgaard endnu ikke er fundet. Er det stadig tilfældet onsdag, har organisationen planer om at genoptage eftersøgningen.

- Nu går vi i gang med at danne os et overblik og kigge på, om nogle af de områder, vi allerede har ledt, skal kigges efter igen, fortæller Vivian Eriksen.

Selvom de seneste fire dages eftersøgning har været hårde – især på grund af de høje temperaturer – har Vivian Eriksen et skulderklap til de lokale i Fredericia. Både private og erhvervsdrivende har alle dage bidraget med enten væske, frugt eller mad.

- Opbakningen har været fantastisk. Vi søgte efter noget væske, fordi det var megavarmt, og det fik vi masser af, beretter vagthavende fra organisationen.

Ifølge Sydøstjyllands Politi kan 75-årige Jørgen Nesgaard være iført en lys grå vindjakke, som kan vendes, så den også kan være grøn. Det oplyste politiet på Twitter i weekenden. Det opfordrede ligeledes borgere til at lede i deres skure, garager og lignende efter den demente mand, der torsdag gik fra Stævnhøj Plejecenter i Taulov. Privatfoto

Den 75-årige Jørgen Nesgaard var i aflastning på Stevnhøj Plejecenter.

Han beskrives som 180-185 centimer høj og spinkel af bygning. Han skulle være rask gående og i god form, men da han er lettere dement, kan han godt være forvirret, og det kan være forværret, hvis han ikke har fået væske i varmen, vurderede politiets vagtchef lørdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce