Annonce
Hedensted

Efterskole får ja til kæmpe-lysmast - men den skal være slukket efter kl. 21

True North har generelt et godt forhold til beboerne i Snaptun, men nu vil efterskolen opføre en 18 meter høj lysmast, og det vækker ikke ligefrem begejstring hos de nærmeste naboer. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Teknisk udvalg siger ja til fodbold-lys trods bekymrede naboer. En række begrænsninger på brugen skal være plaster på såret.

Snaptun: Et generelt godt forhold mellem efterskolen True North og naboerne i Snaptun er i disse dage under pres. Efterskolen har nemlig planer om at opføre en 18 meter høj lysmast på den udendørs fodboldbane, som ligger i skellet op til sommerhusforeningen Strandlyst.

Det vækker alt andet end begejstring hos de nærmeste naboer, hvor særligt beboerne på Pilevænget frygter at få deres haver oplyst af det, sommerhusforeningens formand i et høringssvar sammenligner med "100 billygter med langt lys".

Alligevel har teknisk udvalg på sit møde for nylig valgt at godkende efterskolens ønske om at opføre lysmasten.

- Vi forstår godt naboernes bekymring, men det er også vigtigt, at efterskolen har gode forhold. Der er lagt en række begrænsninger på brugen af lysmasten, og med dem har vi valgt at sige ja, fortæller Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Område med fred og ro

Når efterskolen gerne vil have banen oplyst, er det for også at kunne bruge den i vinterhalvåret.

Netop det, at lyset kun bliver tændt i de mørke måneder, har været afgørende for udvalgets beslutning.

For naboerne er det imidlertid en ringe trøst. Sommerhusforeningen ser den kraftige lyskilde som ødelæggende for den ro, et sommerhus område skal kunne tilbyde.

- Som de fleste sommerhusområder er det stedet, hvor dets beboere opholder sig enten helårligt eller i ferieperioder for at være i og nyde den herlige natur, som området byder på uden storbyens forstyrrende elementer. Derfor er der ingen gadelygter i området, og ifølge foreningens vedtægter er der indlagt stilleperioder, hvor foreningens medlemmer ikke må bruge motordrevne haveredskaber, skriver formanden i sit høringssvar.

Klager til DN

Et dialogmøde mellem sommerhusejerne og efterskoleforeningen har ikke ændret nævneværdigt på planerne, men der er i teknisk udvalgs beslutning lagt en række begrænsninger ind over brugen af den 18 meter høje lysmast.

Den må kun benyttes 20 gange årligt, og i hverdagene må den ikke være tændt efter kl. 21, og i weekenden efter kl. 19.

Der skal laves en automatisk afbryder for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Udover sommerhusforeningen har nogle af de nærmeste naboer valgt at indgive selvstændige høringssvar, og heraf fremgår det, at sagen om lysmasten ikke slutter her, men bliver påklaget til Danmarks Naturfredningsforening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce