Annonce
Hedensted

Efterskole har fået ny formand: Den gamle er blevet formand for 840.000 medlemmer

Karen Skyum Donslund er Hellebjerg Idrætsefterskoles nye formand. Hun har taget over efter Preben Staun. Onsdag sagde han farvel til efterskolen, som han har siddet i bestyrelsen for i to omgange. Foto: Emil Fibiger

Hellebjerg Idrætsefterskole sagde onsdag farvel til bestyrelsesformanden gennem syv år, Preben Staun. Hans afløser er skoleleder til hverdag.

Juelsminde: Som enhver anden skole har Hellebjerg Idrætsefterskole en bestyrelse, der er med til at træffe beslutningerne om, i hvilken retning skibet skal sejle.

Formandsposten har Preben Staun bestridt gennem de seneste syv år.

Onsdag tog han afsked med efterskolen, han stiftede bekendtskab med i 1965. Det var sammen med Steen Ankerdal, der senere blev sportsjournalist. De to unge københavnere var på juniorkursus med KFUMs Idrætsforbund.

Samme forbund havde nogle år tidligere oprettet efterskolen og står stadig bag den i dag.

- Jeg har fundet et postkort, jeg sendte til mine forældre. Jeg skrev, at jeg havde det fantastisk i det mørke Jylland, sagde Preben Staun i sin muntre tale til efterskolens personale.

Han slog sig siden ned i det jyske og bor nu i Herning.

I sin tale fik han også sagt, at han har nydt sin tid som formand og sine besøg på efterskolen.

Der sker noget fantastisk med unge mennesker, der tager på efterskole et år eller to. Det er et kvantespring, de tager. Jeg glæder mig over at være en del af det.

Karen Skyum Donslund, formand, Hellebjerg Idrætsefterskole

Nu gælder det seniorerne

70-årige Preben Staun forlader Hellebjerg, fordi en organisation med ikke færre end 840.000 medlemmer og 215 lokalafdelinger kræver hans fulde opmærksomhed.

Der er tale om Ældre Sagen. Preben Staun blev valgt som landsformand på et delegeretmøde sidst i november.

Forstander Sten Muff takkede ham for at have været én, der tager ansvar og kan få tingene til at glide uden slagsmål.

Ny formand er skoleleder

Den nye formand er Karen Skyum Donslund fra Ikast.

Hun er udpeget af den foregående, arbejder som skoleleder i Hammerum til hverdag og har som sin forgænger en baggrund i KFUMs Idrætsforbund. Hun har desuden været med til at få ISI Idrætsefterskole i Ikast-Brande Kommune på benene.

- Der sker noget fantastisk med unge mennesker, der tager på efterskole et år eller to. Det er et kvantespring, de tager. Jeg glæder mig over at være en del af det, sagde Karen Skyum Donslund onsdag.

Efterskolen, hun skal arbejde med, begyndte i 1958 med 11 elever, alle piger, og tæller nu 204 styk, piger såvel som drenge.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce