Annonce
Hedensted

Efterskole skulle have sendt 550 elever i brobygning: - Vi er taknemmelige for, at det er aflyst

- Efter omstændighederne er det en ganske fornuftig beslutning at springe brobygning over et år, siger Troels Petersen, der leder BGI Akademiet sammen med Helle Vestergaard. Her ses parret på efterskolens Hjarnø-afdeling. Foto: Michael Svenningsen
På BGI Akademiet er der lettelse over, at eleverne ikke skal på brobygning. Også på Vrigsted Efterskole får beslutningen opbakning.
Annonce

Bjerre/Vrigsted: På BGI Akademiet er bekymring blevet afløst af lettelse efter mandagens udmelding fra Undervisningsministeriet om, at årets brobygning er aflyst.

- Det ville blive svært at gøre det på en ordentlig og forsvarlig måde. Det var vores bekymring. Derfor er vi taknemmelige for, at det er aflyst i år, siger efterskolens leder Troels Petersen.

BGI skulle have sendt 550 elever på besøg på ungdomsuddannelser i Horsens og Vejle i uge 46.

Det havde været ulogisk at gennemføre forløbet, når efterskolerne samtidig forsøger at opretholde en coronafri boble, mener Troels Petersen.

- Vi kunne ikke forstå logikken i det og var selvfølgelig nervøse i forhold til at få dem tilbage fra brobygning og potentielt bringe smitte med ind, siger han.


Vi bakker helt klart op om beslutningen. Efterskoleforeningen har arbejdet på det i et pænt stykke tid.

Troels Petersen, leder, BGI Akademiet


Annonce

Ser alternativer

Først på torsdag ventes Undervisningsministeriet at melde detaljerne ud vedrørende den aflyste brobygning.

Alternativer i form af virtuelle rundvisninger eller besøg af elever og lærere ude på efterskolerne er blevet foreslået af Efterskoleforeningen, fortæller Troels Petersen.

- Vi har selv lavet virtuelle rundvisninger på efterskolen, fordi vi i foråret ikke måtte få besøg. Det kunne man også gøre på ungdomsuddannelser, siger lederen.

Annonce

Forståelse i Vrigsted

På en anden lokal efterskole, Vrigsted Efterskole, har forstander Kirsten Weile forståelse for aflysningen. 52 elever skulle have deltaget i vejledningsforløbet.

- Ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt, synes jeg, det er rigtigt fint. Når vi forsøger at begrænse kontaktfladerne, så bør eleverne ikke vade ud på ungdomsuddannelserne. Vores elever kommer fra hele landet. De skulle så møde ind med andre elever fra et stort område i Østjylland. Der kunne man godt få spredt en smitte, hvis man var uheldig, siger hun.

Annonce

Udsættelse ville give problem

På elevernes vegne er forstanderen dog ærgerlig over aflysningen. Nogle af dem er i brobygning i øjeblikket i individuelle forløb.

- Det startede før efterårsferien og må så stoppe midt i forløbet. Det har været få elever, men det har fungeret fint indtil nu, siger Kirsten Weile.

Hun håber, at der til foråret kan laves virksomhedsbesøg og skolebesøg.

- Men jeg håber ikke, man vil lægge brobygningen på et nyt tidspunkt, for vi har lavet en plan for foråret. Det kan være svært at få ind, siger forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce