Annonce
Vejle

Efterskoleelever evakueret i spansk snestorm

Træer væltede ned over en af hytterne på feriestedet, hvor de lokale efterskoleelever boede og blev evakueret.
Elevere og lærere fra fodboldlinien på Vejle Idrætsefterskole er netop kommet hjem fra Spanien og en fire dages træningslejr, som fik et helt andet forløb end forventet. Turen gik til Tossa del Mar 70 kilometer nord for Barcelona, og deltagerne havde set næsen op efter sol, træning, kamp, Camp Nou og shopping på Ramblaen. Men i stedet kom den vejlensiske trup til at stå midt i Barcelonas værste snestorm i måske 50 år. Træer væltede, 200.000 mennesker stod uden strøm, og en flok kolde elever måtte sove i baren og pejsestuen på feriestedet og blev efterfølgende evakueret fra deres bungalows.

Træer og elmaster væltede

- Sneen væltede ned med en kraft vores værter ikke kunne huske at have oplevet før, og værten var trods alt en mand i 50erne. Området blev i 12 timer hærget i en grad, så træer og elmaster væltede, det mobile netværk gik ud af drift, biler strandede på vejene, mens der faldt 25 centimeter sne. Men vores elever tog situationen utroligt flot og forstående, fortæller en af idrætsefterskolens lærere, Brian Blesner. Natten til tirsdag, hvor snestormen rasede, forsvandt varmen i hytterne. Eleverne tog deres tæpper og varme tøj med i opholdsstuen, for det var ikke forsvarligt at blive i hytterne.
Annonce

Lignede et krigsområde

- De væltede træer var en stor fare for hytterne, som ikke så for solide ud. Og tirsdag morgen var vi glade for, at vi havde taget den beslutning. Bungalow-området lignede et krigsområde med knuste vinduer, terrasser og en enkelt hytte som var totalt skadet. Det var et barskt syn. Derfor satte værterne gang i en evakuering, fortæller Brian Blesner. Sports Concept og de lokale værter fik i løbet af eftermiddagen transporteret de danske elever til Barcelona, hvor de blev indkvarteret på samme hostel i centrum, hvor idrætsefterskolens håndboldspillerne boede. - Eleverne nåede ikke at få shoppet så meget, som de havde sat næsen op efter, og det blev heller ikke til det fodbold, de havde håbet efter 3 måneder på de danske snedækkede fodboldbaner. Men det endte godt, og eleverne har haft en positiv indstilling på trods af de kaotiske oplevelser, fortæller den lokale lærer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Chef fastslår: Hedensted Kommune anviser ikke boliger med åbenlyse rotteproblemer og fugtskader

Annonce