Annonce
Egtved

Efterskoleelever i fakkeltog bragte lys i mørket hos plejecentrets beboere

Torsdag aften drog 130 elever fra Ågård Efterskole med fakler i hånden til Plejecenter Ågården for at sprede juleglæde. Ved plejecentrets tre huse med beboere, blev der stoppet op og sunget "Dejlig er jorden". Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
130 efterskoleelever fra Ågård Efterskole gik torsdag gennem Ågård og rundt for at synge for beboerne på Plejecenter Ågården.
Annonce

Ågård: 65 fakler lyste op i mørket, da Ågård Efterskoles 130 elever gik fakkeltog gennem Ågård. Både før og efter stod regnen ned i stænger, men lige præcist i den tid det tog at gå fra efterskolen til plejecentret, hvor der ved centrets tre beboede huse blev sunget, tilsmilede vejrguderne de mange unge mennesker på deres glædesfærd.

Normalt plejer cirka 30 af pigerne på efterskolen at gå luciaoptog på Plejecenter Ågården til stor glæde for plejecentrets beboere.

I faklernes lys spredte de unge juleglæde hos de ældre. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det plejer at vække stor glæde. Men det er desværre ikke en mulighed i år på grund af corona-restriktionerne. Derfor måtte vi lægge hovederne i blød og finde på et alternativ, fortæller Else Iversen fra Plejecenter Ågårdens Venneforening

Alternativet blev altså et fakkeltog med efterskolens elever.

- Vi havde forhørt os hos de relevante corona-myndigheder og fået grønt lys til at gennemføre fakkeltoget, fordi det foregik udenfor, og fordi efterskolens elever bliver betragtet som en familie og derfor gerne må være så mange sammen, forklarer hun.

Annonce

Sluttede af med æbleskiver

Eleverne gik fra efterskolen klokken 18.30 med kurs mod plejecentret. Undervejs kunne byens beboere glædes ved synet af de unge mennesker og deres lysende fakler fra vinduerne i deres hjem eller fra fortovene på modsatte side af det meget lange fakkeltog.

Og indefra kunne beboerne glædes over den særlige oplevelse og den fredfyldte julesang. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Vi havde opfordret folk, der havde lyst, til at komme og se på. Men kun se - restriktionerne tillod ikke, at folk gik med desværre, siger Else Iversen.

På plejecentret gik eleverne rundt til de tre huse, hvor beboerne var samlet i fællesstuerne. Her kunne de ældre sidde ved åbne vinduer og høre de unge mennesker synge "Dejlig er jorden".

- Vi havde valgt en anden sang end luciasangen - blandt andet fordi drengene også var med, og til den passer "Dejlig er jorden" jo lidt bedre, da den er lidt dybere, lyder det med smil på læben fra Else Iversen.


Vi kan ikke gøre det, vi plejer at gøre, men vi kan finde på noget andet. I hvert fald er det vores håb, at optoget bragte lidt glæde til beboerne og folk i byen.

Else Iversen


Efter fakkeltoget ventede æbleskiver og gløgg i beboernes respektive hus.

- Der var noget usikkerhed i forhold til, om efterskolens elever måtte komme indenfor og spise æbleskiver efter fakkeltoget, så i stedet endte vi med at aftale, at venneforeningen købte æbleskiver og kakao, som så ventede på eleverne på efterskolen for at være på den sikre side, siger Else Iversen.

Annonce

Lys i en mørk tid

For venneforeningen og Ågård Efterskole handlede torsdagens fakkeltog om at sprede lidt lys og glæde i en på alle måder mørk tid.

- Vi kan ikke gøre det, vi plejer at gøre, men vi kan finde på noget andet. Og hvem ved, måske kan det ende med, at fakkeltoget bliver en tilbagevendende ting. I hvert fald er det vores håb, at optoget bragte lidt glæde til beboerne og i byen, siger Else Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Annonce